Evenimentul Zilei > Social > Sunset Sea-mphony 2019, muzică de calitate pe malul mării
Sunset Sea-mphony 2019, muzică de calitate pe malul mării

Sunset Sea-mphony 2019, muzică de calitate pe malul mării

Evenimentul cultural, devenit deja tradiție, se întoarce, pentru al treilea an consecutiv, pe faleza Cazinoului din Constanța. În prezența a sute de turiști și localnici, cei 25 de instrumentiști ai orchestrei simfonice Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Răzvan Metea, interpretează, live, muzică românească și străină de calitate.

A început, în această seară, Sunset Sea-mphony 2019, cu concerte la malul Mării Negre, în prezența a sute de turiști și constănțeni care, timp de două săptămâni, până în 17 august inclusiv, sunt așteptați să asculte muzică de calitate. Orchestra de muzicieni  condusă de dirijorul Răzvan Metea a pregătit 60 de melodii dintr-o plajă diversă, de la Maria Tănase la Dmitri Shostakovich și Metallica. Toate melodiile sunt reorchestrate de către Răzvan Metea, fiind interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre muzicieni, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.

Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele. Și faleza Cazinoului s-a umplut din prima seară. „Pentru ediția 2019 a „Sunset Sea-mphony”, organizatorii au pregătit un repertoriu inedit, cu piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute. Prin scoaterea muzicii simfonice din sălile tradiționale și din tiparele conservatoare și prin aducerea acesteia în atenția publicului larg, Sunset Sea-mphony 2019 oferă un produs cultural de calitate unui public țintă din toate categoriile sociale și de vârstă, într-un spațiu absolut neconvențional”, a declarat Georgiana Rusu, organizatoarea evenimentului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: