Şumudică e suspectat că a sabotat Astra

Şumudică e suspectat că a sabotat Astra

Prahovenii pot pierde la "masa verde" meciul cu Rapid şi îl acuză pe fostul antrenor că a trimis intenţionat pe teren şase extracomunitari contra giuleştenilor.

În interiorul clubului Astra Ploieşti a izbucnit un scandal uriaş după meciul de campionat, pierdut duminică în Giuleşti, contra Rapidului, scor 2-3. Prahovenii riscă o înfrângere şi la "masa verde" din cauza faptului că Astra a folosit şase extracomunitari în acelaşi timp, deşi limita regulamentară este de cinci.

Tehnicianul Marius Şumudică nu mai e antrenorul grupării din cartierul "9 Mai", dar nimeni nu ştie dacă este vorba despre o demisie sau de o demitere. "Nu ştiu de ce am fost dat afară. Nu mai sunt antrenorul Astrei", a spus "Şumi".

Petre Buduru, preşedintele Astrei, susţine că tehnicianul a părăsit echipa de capul lui: "El a zis că pleacă şi a făcut-o. Nu a fost demis".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Fatai nu e extracomunitar"

Deranjat că patronul Ioan Niculae a încercat să îi impună folosirea unor anumiţi fotbalişti, Şumudică a anunţat în vestiar, înaintea partidei cu Rapid, că va pleca. El a fost dat de gol de senegalezul Ousmane N'Doye: "Poate am fi reuşit mai mult cu Rapid, dacă aveam stabilitate la echipă. Spun ceea ce văd, să nu se supere patronul pe mine pentru asta", a declarat africanul.

Cei de la Astra au început pe teren cu brazilianul Junior Morais, japonezul Takayuki Seto, senegalezul Ousmane N'Doye şi nigerianul Kehinde Fatai. Pe parcurs, Şumudică i-a mai trimis pe teren pe argentinianul Osvaldo Miranda şi pe brazilianul William Amorim. În mod normal, comisiile LPF trebuie să se autosesizeze în acest caz. "Noi nu facem niciun demers în acest caz", ne-a declarat Ion Taban, preşedintele CA al FC Rapid. Ioan Niculae, patronul Astrei, l-a atacat dur pe Şumudică, acuzându-şi fostul angajat de sabotaj, mai ales că fostul atacant nu şi-a ascuns niciodată dragostea pentru giuleşteni: "E un derbedeu, un om nesănătos la cap. Regret enorm că l-am adus la echipă. Nu are pic de caracter", a spus Niculae.

Preşedintele Petre Buduru a încercat să liniştească apele, declarând că nu s-a încălcat regulamentul: "Fatai a jucat la juniori în România timp de trei ani, deci poate fi considerat comunitar. Nu riscăm nimic, suntem acoperiţi".

Vali Alexandru, vicepreşedinte LPF, a motivat că Fatai este jucător comunitar deoarece a fost adus la Farul Constanţa la vârsta de 17 ani. "Şumudică e un derbedeu, un om nesănătos la cap. Regret enorm că l-am adus la echipă." IOAN NICULAE, patronul echipei Astra

ISTORIC

Rapid şi coşmarul de la "masa verde"

Un succes la "masa verde" cu Astra ar putea fi o premieră pentru Rapid. De-a lungul timpului, "alb-vişiniii" au pierdut cinci meciuri la comisii.

Primul joc a fost cel din 2001, cu PSG din Cupa UEFA, atunci când nocturna stadionului "Valentin Stănescu" s-a stins.

Tot în 2001, giuleştenii au pierdut jocul de campionat cu FC Braşov după ce jucătorii au părăsit terenul.

Cea de-a treia partidă a avut loc la Petroşani, cu Jiul, în 2006. Jocul a fost întrerupt pentru că cinci rapidişti au fost eliminaţi de pe teren.

În 2008, Rapid a pierdut derby-ul cu Steaua, după celebrul caz "Bricheta", iar în 2010, echipa de sub Podul Grant a pierdut jocul cu Poli Timişoara pentru că a folosit doi jucători incorect legitimaţi: Varga şi Bălan.