Evenimentul Zilei > International > Summit african împotriva grupării teroriste Boko Haram
Summit african împotriva grupării teroriste Boko Haram

Summit african împotriva grupării teroriste Boko Haram

Liderii din Africa Centrală şi de Vest se vor reuni miercuri într-un summit la Malabo, capitala statului Guineea Ecuatorială, pentru a adopta o "strategie comună de luptă" împotriva grupării islamiste nigeriene Boko Haram, a anunţat astăzi organizaţia regională vest-africană CEDEAO, transmite AFP.

"În faţa atacurilor tot mai numeroase şi sângeroase ale fundamentaliştilor împotriva Nigeriei, Nigerului, Camerunului şi Ciadului, cu consecinţele lor grave asupra acestor ţări şi cu riscul real de destabilizare pe care acestea le induc pentru Africa Centrală şi de Vest, cele două comunităţi regionale au decis să confrunte" această problemă, se arată într-un comunicat.

În document se mai precizează că şefii de stat din cadrul CEDEAO şi al Comunităţii Economice a Statelor din Africa Centrală (CEEAC) se vor reuni la 8 aprilie în capitala statului Guineea Ecuatorială "în vederea adoptării unei strategii comune de luptă împotriva grupării teroriste Boko Haram".

Nigeria a lansat la începutul lunii februarie o ofensivă militară de mare anvergură împotriva Boko Haram, cu ajutorul Ciadului, Nigerului şi Camerunului, state vecine. Această operaţiune regională a permis înlăturarea grupării islamiste din majoritatea localităţilor pe care le controla de câteva luni, în nord-estul ţării.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: