Evenimentul Zilei > Social > Sumă RECORD plătită pentru opera lui Leonardo DA VINCI „Salvator Mundi”. Cât a oferit câștigătorul licitației
Sumă RECORD plătită pentru opera lui Leonardo DA VINCI „Salvator Mundi”. Cât a oferit câștigătorul licitației

Sumă RECORD plătită pentru opera lui Leonardo DA VINCI „Salvator Mundi”. Cât a oferit câștigătorul licitației

Salvator Mundi (Salvatorul Lumii) al lui Leonardo da Vinci a fost cumpărat cu suma de 450 de milioane de dolari, în New York, aseară, stabilind un nou record pentru cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată.

Pictura, care a făcut parte cândva din colecția regală a lui Charles I și a fost vândută în anii 1950 cu 60 de milioane de dolari, când a fost considerată, din greșeală, doar o copie – aceasta fiind ultimul tablou al lui Leonardo da Vinci aflat în colecții private.

Suma totală, inclusiv taxele plătite de câștigătorul licitației, este de  450.312.500 de dolari, după 19 minute de licitare la Casa Christie's din New York, în ciuda unor semne de întrebare ridicate de unii experți în legătură cu autenticitatea ei și starea în care se află.

Patru participanți la licitație prin telefon și unul aflat la fața locului s-au „bătut” pentru a cumpăra capodopera, care avea un preț de pre-vânzare garantat de cel puțin 100 de milioane de dolari, scrie The Telegraph.

Licitarea aproape se oprise în jurul a 200 de milioane de dolari, apoi unul dintre ofertanții prin telefon a ridicat prețul la 300 de milioane de dolari, prețul crescând ulterior cu câte două milioane de dolari odată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: