Ziaruldeiasi scrie că unii dintre ieşenii care au văzut lucrarea s-au arătat uimiţi de preţul plătit de municipalitate: peste 15.500 euro. Oficialii Primăriei spun că achiziţia a fost făcută în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) şi este vorba despre o „instalaţie de artă unică, cu puternice influenţe dadaiste“, pentru care au fost folosite materiale reciclate sau materiale uzuale de construcţii.

„Lucrarea va rămâne în patrimoniul Municipiului Iaşi, urmând a se identifica un alt amplasament decât cel actual, amplasament care va fi decis în urma unor discuţii cu specialişti în domeniu (Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Iaşi)“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, citat de aceeași sursă. 

Acesta a mai suspus și că toate costurile aferente amplasării „instalaţiei de artă“ pe pietonal au ajuns la 71.400 lei, sumă ce include onorariul artistului, transportul, cazarea, materialele folosite şi manopera.

„În general, cred că lucrările mele reprezintă un colaj al spaţiului sau un colaj în interiorul spaţiului sau fragmente din ambele. Şi mai concret spus, încerc să transform locuri şi camere în forme de origami, adaptând spaţiile şi culorile deja existente, folosindu-mă în mod special de lemn şi carton. Munca mea se bazează foarte mult pe improvizaţie. Totul începe de la spaţiu. Spaţiul defineşte culorile şi formele, dimensiunea lucrărilor“, a spus artistul german, într-un interviu recent.