Evenimentul Zilei > Actualitate > În Suceava a „plouat” cu bancnote de 200 de lei. Oamenii au rămas șocați când au dus aceste bancnote la poliție
În Suceava a „plouat” cu bancnote de 200 de lei. Oamenii au rămas șocați când au dus aceste bancnote la poliție

În Suceava a „plouat” cu bancnote de 200 de lei. Oamenii au rămas șocați când au dus aceste bancnote la poliție

Mai multe persoane din Suceava au găsit pe stradă bancnote de 200 de lei. Acestea nu aveau elemente de fals grosolan. Oamenii cu simț civic le-au dus la poliție. În prezent nu se știe dacă bancnotele sunt false sau veritabile.

În Suceava a plouat cu bani. Mai multe persoane au găsit pe o stradă din zona centrală a municipiului mai multe  bancnote de 200 de lei și le-au dus la poliție, informează monitorulsv.ro 

Până în prezent nu se știe dacă bancnotele sunt false sau veritabile. Acestea urmează să ajungă la ofițerii specializați de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Ei sunt cei care pot depista dacă bancnotele sunt veritabile. 

Nu se știe momentan dacă bancnotele au fost pierdute de o persoană sau dacă cineva a răspândit, în glumă, bani falși. Ar mai fi varianta în care acești bani au fost abandonați în grabă de o persoană urmărită de poliție. 

În ultimii ani, banii falși sunt tot mai greu de identificat. Infractorii au ajuns să folosească materiale dintr-un plastic calitativ, care îl imită foarte bine pe cel real. Bancnotele românești au mai multe elemente de securitate care pot fi verificate, de la gravura în relief la fanta transparentă de securitate. Filigranul, spre exemplu, este constituit din două componente poziționate în stânga aversului, pe zona neimprimată: portretul personalității de pe bancnotă şi emblema BNR. Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.