Evenimentul Zilei > International > Cel mai puternic SUBMARIN de RĂZBOI. Poate face înconjurul PLANETEI fără a ieşi la SUPRAFAŢĂ. GALERIE FOTO
Cel mai puternic SUBMARIN de RĂZBOI. Poate face înconjurul PLANETEI fără a ieşi la SUPRAFAŢĂ. GALERIE FOTO

Cel mai puternic SUBMARIN de RĂZBOI. Poate face înconjurul PLANETEI fără a ieşi la SUPRAFAŢĂ. GALERIE FOTO

A fost construit un submarin care a costat 1 miliard de dolari şi care poate lovi ţinte aflate la o distanţă de 1.198 kilometri.

Acest submarin se află în docurile din Barrow-in-Furness şi face parte din Flota Regală. Oamenii se pregătesc să-l lanseze în apă pentru prima sa misiune.

Construcţia submarinului a durat puţin peste 10 ani, dar a meritat. Acum, fiind finalizat, acesta are o lungime de 96,9 metri şi o greutate de 7,400 de tone. Submarinul HMS Audacious îşi va începe prima misiune în apă mâine, când va fi inaugurat la o ceremonie din Cumbria.

După ce va fi încărcat cu rachete Tomahawk, acesta va putea lovi la o distanţă de 1.198 kilometri cu o precizie uimitoare, fără nicio eroare.

Un purtător de cuvânt a spus că “în ciuda tensiunilor militare care există în acest moment, lansarea submarinului a fost planificată cu foarte mult timp înainte. A durat 10 ani să fie construit, este o lansare graduală, dar care a fost planificată din timp”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: