Evenimentul Zilei > EVZ Special > SUA sparg monopolul lui Putin. SpaceX, patru oameni pe Stația Spațială Internațională
SUA sparg monopolul lui Putin. SpaceX, patru oameni pe Stația Spațială Internațională

SUA sparg monopolul lui Putin. SpaceX, patru oameni pe Stația Spațială Internațională

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, va participa personal la lansare.

În cadrul primului zbor de rutină a ceea ce NASA speră să fie o serie lungă, SpaceX va lansa duminică seara patru astronauți din SUA către Stația Spațială Internațională, o misiune care consacră pierderea monopolului de acces la spațiu deținut timp de nouă ani de Rusia lui Putin.

Trei americani, Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker și astronautul japonez Soichi Noguchi vor pleca duminică la 19:27 (12:27 GMT luni) de la Kennedy Space Center din Florida.

Vor andoca marți, în jurul orei 04:00 GMT, luni la stație (ISS), unde se află doi ruși și o astronaut americană, și vor rămâne acolo timp de șase luni, scrie France 24.

Acest zbor „operațional” urmează misiunii demonstrative de succes din mai până în august, în timpul căreia doi astronauți americani au fost duși la ISS și apoi întorși pe Pământ în siguranță de către SpaceX.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, va participa personal la lansare.

Capsula Dragon SpaceX este al doilea dispozitiv capabil în prezent să ajungă la ISS, alături de foarte fiabila rachetă spațială rusească Soyuz, care din 2011 a transportat toți vizitatorii către ISS, după oprirea navetelor americane.

Americanilor le-au trebuit nouă ani pentru a certifica succesorul navetelor. O a doua navetă, fabricată de Boeing, ar putea fi operațională într-un an.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: