Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în SUA! Salatele McDonald fac VICTIME: Peste 500 de persoane au contactat parazitul Cyclospora care PROVOACĂ vărsături şi diaree puternică
Alertă în SUA! Salatele McDonald fac VICTIME: Peste 500 de persoane au contactat parazitul  Cyclospora care PROVOACĂ vărsături şi diaree puternică

Alertă în SUA! Salatele McDonald fac VICTIME: Peste 500 de persoane au contactat parazitul Cyclospora care PROVOACĂ vărsături şi diaree puternică

Aproape 500 de persoane din 15 state s-au ales cu diaree puternică de la un parazit din mâncarea "sănătoasă" a lanțului McDonald, notează Daily Mail.

Când epidemia a fost raportată pentru prima dată în luna mai, a fost localizată în Illinois și Iowa. Acum, clienții din 15 state din SUA au fost testaţi pozitiv la un parazit numit Cyclospora  care provoacă vărsături și diaree la o săptămână sau chiar o lună după consum. Imediat McDonald's a înlocuit amestecul de salate în 3000 de magazine.

Un alt număr de 81 de persoane au căpătat diaree de la mâncare, aducând numărul total de persoane bolnave la 476 în 15 state.  Cel puțin 21 dintre aceștia au nevoie de tratament spitalicesc pentru simptomele dureroase.  Victimele variază în vârstă de la 14 la 91 de ani. Mai mult de 66% dintre aceștia sunt femei.  Boala este ciclosporioza, cauzată de parazitul Cyclospora, care provoacă vărsături și diaree "explozivă" o săptămână sau chiar mai mult de o lună după ce a mâncat alimentele infestate. În ciuda faptului că McDonald's a retras amestecul de salate de pe 20 iulie, numărul de cazuri continuă să urce, iar astăzi FDA a spus că nu mai are de-a face doar cu originea morcovilor folosiți pentru aceste salate.

Grav este că epidemia s-a răspândit în întreaga ţară – cu noi infeţii raportate până joi, chiar dacă McDonald's şi-a schimbat amestecul de salată.  În prezent, au fost raportate focare în Florida, Iowa, Illinois, Indiana, Kentucky, Minnesota, Montana, Nebraska, Ohio, Dakota de Sud și Wisconsin. Locuitorii din Connecticut, Michigan, Tennessee și Virginia au raportat, de asemenea, boli, dar aceste salate au fost consumate în Illinois în timp ce călătoreau pe acolo.

La nivel național, există patru salate pe meniu: Salata de Bacon Ranch cu pasta Crispy Chicken (490 calorii) coţine file de pui, slănină si două tipuri de brânză, precum şi romaine, kale, spanac, salată de frunze roşii, morcovi, topit cu dressing ranch. Există, de asemenea, o salată de pui pe gratar Bancon Ranch (320 calorii), care este aceeași, dar cu pui la grătar în loc de pâine. Salata de pui crocantă din carne de vită din Sud-Vest (520) împerechează puiul cu pâine prăjită cu fasole neagră, porumb, roșii și ardei cu două tipuri de brânză, cilantru de tortilla, dressing  ranch. În cele din urmă, există salata de pui la grătar din sud-vest (350 de calorii).

Dr. Patricia Quinlisk, directorul medical și medicul epidemiolog Iowa, a spus că cei care au mâncat salată McDonald's ar trebui să fie testaţi. Simptomele infecției cu Cyclospora includ diaree apoasă, pierderea poftei de mâncare și greutate, crampe, balonare sau creșterea gazelor, greață, oboseală și febră scăzută. Oamenii se pot infecta prin consumul de alimente sau de apă contaminate cu parazitul microscopic. Parazitul se găsește de obicei în țările în curs de dezvoltare, dar în ultimii ani s-au înregistrat mai multe focare în SUA.