Prototipul face parte din categoria Next Generation Squad Weapons (NGSW) va înlocui armele automate de tip M249 Squad șiM4/M41. Va fi destinat echipelor de luptă în brigadă.

Acesta va combina puterea de foc și gama eficientă a unei mitraliere cu precizia și ergonomia unei puști, oferind îmbunătățiri ale capacității de precizie, rază de acțiune și letalitate.

Arma va fi mult mai ușoară decât modelul M249, va avea o acustică mai redusă și va putea fi folosită pe toate tipurile de teren și în orice condiții.

Specialiștii armatei americane spun că modelul NGSW-AR a obținut îmbunătățiri seminificative la capacitatea de precizie, precum și la raza de acțiune. Arma este prevăzută și cu baterii. NGSW este planificat a intra în serviciu în anul 2021 sau 2022.

Versiunile armei sunt destinate pentru a fi echipate cu tehnologii sofisticate, cum ar fi calculul balistic, țintă inteligență cu capabilități de urmărire a acesteia, comunicare wireless și capabilități avansate bazate pe camere. (foto: thefirearmblog.com)

Te-ar putea interesa și: