Evenimentul Zilei > International > SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari, aprobat de Camera Reprezentanților
SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari, aprobat de Camera Reprezentanților

SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari, aprobat de Camera Reprezentanților

SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari pentru redresarea post-pandemie a fost aprobat sâmbătă dimineața de Camera Reprezentanților.

SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari, aprobat. Sâmbătă dimineaţa devreme, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat, cu o majoritate mică de voturi, planul în valoare de 1900 miliarde de dolari al administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden pentru redresarea după pandemie.

Majoritate foarte mică

Proiectul de lege a fost adoptat cu 219 voturi pentru şi 212 împotrivă, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres. Votul a fost dat după o îndelungată dezbatere, aleşii republicani denunţând o serie de măsuri prea costisitoare şi prost gândite.

Textul proiectului de relansare a fost transmis Senatului. Democraţii pregătesc o în camera superioară o „manevră legislativă” care să permită adoptarea planului fără sprijinul republicanilor, mai notează Reuters.

SUA. Planul de 1900 miliarde de dolari și măsurile sale

Proiectul de lege, cunoscut ca „American Rescue Plan”, permite, printre altele, achiziţia de vaccinuri şi echipamente medicale şi distribuirea de noi ajutoare financiare pentru gospodăriile americane afectate de pandemie, dar şi pentru afacerile mici şi administraţiile locale.

Ajutoarele conțin și o plată directă de 1400 de dolari pentru persoane fizice, o alocaţie de şomaj de 400 de dolari care va putea fi acordată până pe 29 august. De asemenea, sunt cuprinse în proiect şi alte ajutoare pentru cei care au probleme în achitarea chiriei şi ratelor la locuinţe.

Democraţii și-ar dori ca legea privitoare la programul de relansare după coronavirus să fie promulgată înainte de jumătatea lunii martie. La data repsectivă urmează să expire o serie de măsuri precedente de ajutor, inclusiv ajutorul sporit de şomaj.

SUA, lovite greu de pandemia de coronavirus

Statele Unite ale Americii au înregistrat, până astăzi, un număr de 29.136.912 persoane infectate cu coronavirusul originar din China. În total în SUA, până acum, și-au pierdut viața din cauza COVID-19 523.082 de persoane.

America are 9.079.762 de cazuri active de infecție cu coronavirus, dintr-o populație totală de 332.277.970 de persoane.

Ce a pus la cale Donald Trump. Își pregătește revenirea în lumina reflectoarelor