SUA menține pe termen nedeterminat legea privind sancțiunile împotriva Iranului

SUA menține pe termen nedeterminat legea privind sancțiunile împotriva Iranului Sursa foto: Platforma X

Camera Reprezentanților SUA a aprobat un proiect de lege care i-ar permite președintelui să impună sancțiuni dure împotriva economiei iraniene pe termen nelimitat, a transmis rețeua TVC-SPAN.

Sancțiuni SUA asupra altor sectoare ale industriei iraniene

407 congresmeni americani au susținut menținerea sancțiunilor împotriva Iranului, iar 16 au fost împotriva lui. Acum, documentul va merge pentru vot în Senatul SUA.

Propus în mai 2023, proiectul de lege continuă legislația adoptată în 1996 prin care au fost impuse sancțiuni Iranului (ISA) și care care ar fi expirat în 2026. ISA, care trebuia reînnoită continuu de către Congres, permite puterii executive americane să impună sancțiuni în special asupra sectorului energetic al Iranului pentru a opri eforturile sale de a dezvolta arme nucleare.

De-a lungul timpului, puterile președintelui au fost extinse pentru a include și alte capacități de a impune restricții asupra altor sectoare ale industriei iraniene. Eforturile Congresului de a extinde în mod semnificativ legea din punct de vedere temporal au mai fost făcute și anterior, dar nu au reușit să treacă de ambele camere ale legislativului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sancțiuni suplimentare privind exportul și reexportul

Camera inferioară a Congresului SUA a susținut, de asemenea, un proiect de lege care ar introduce restricții suplimentare privind exportul și reexportul către Iran de bunuri și tehnologii americane care ar putea fi utilizate în dezvoltarea de rachete și drone de către Teheran. În plus, Camera Reprezentanților a votat în favoarea unei inițiative prin care președintele ar trebui să introducă reguli care să împiedice utilizarea excepțiilor umanitare în regimul de sancțiuni împotriva Iranului în scopul „sprijinirii terorismului internațional sau proliferării armelor de distrugere în masă. ”

Lunea trecută, Camera Reprezentanților Congresului a susținut un proiect de lege care prevedea posibilitatea impunerii de sancțiuni instituțiilor financiare chineze pentru achiziționarea de energie din Iran, precum și o listă de alte inițiative legislative care vizează Teheranul. Toate aceste proiecte de lege ajung și la Senat pentru examinare.