SUA intră în conflict direct! Decizia lui Trump va înfuria China. Sunt în joc miliarde

SUA intră în conflict direct! Decizia lui Trump va înfuria China. Sunt în joc miliarde

O nouă măsură a fost luată de Administraţia SUA împotriva Chinei, prin interzicerea folosirii fondurilor federale pentru achiziţionarea de noi echipamente chinezeşti de telecomunicaţii de la Huawei şi  ZTE

Preşedintele Donald Trump este de părere că, totuşi, un acord comercial poate fi încheiat în curând.

Potrivit Radio România Actualităţi, „Comisia Federală pentru Comunicaţii a Statelor Unite a votat în unanimitate, ieri, pentru interzicerea folosirii fondurilor sale, de 8,5 miliarde de dolari, de către companiile americane de telecomunicaţii, pentru cumpărarea de tehnologie de la companiile care ar putea reprezenta o ameninţare pentru securitatea naţională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia Federală a desemnat în mod oficial companiile Telekom chinezeşti Huawei şi ZTE drept ameninţări la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Şefa Comisiei, Jessica Rosenworcel, a propus chiar crearea unei strategii naţionale pentru a contracara ameninţările îmotriva reţelei de telecomunicaţii şi a criticat ideea că Huawe şi ZTE ar putea fi folosite ca parte a negocielor comerciale între Statele Unite şi China.

Ea a arătat că, dacă Statele Unite vor renunţa să acţioneze împotriva celor două companii chinezeşi, aceasta va avea serioare consecinţe asupra credibilităţii Stateler Unite. Departamentul Comerţului a început, în acelaşi timp, săptămâna aceasta, să emită licenţe unor companii care le-ar permite acestora continuarea afacerilor cu Huawei.

Decizia Departamentului Comerţului a atras critici dure la Capitoliu, unde un grup bipartizan de 15 senatori i-a trimis o scrisoare preşedintelui Trump, cerându-i ca Departamentul Comerţului să înceteze emiterea de licenţe”