SUA impun noi sancțiuni împotriva unor coloniști din Cisiordania

SUA impun noi sancțiuni împotriva unor coloniști din Cisiordania Joe Biden.Sursă foto: captură video X

Administrația Biden va impune  noi sancțiuni împotriva a două avanposturi ilegale din Cisiordania ocupată, care au fost folosite ca bază pentru atacuri ale coloniștilor israelieni „extremiști” împotriva palestinienilor.

Pachetul de sancțiuni ar urma ar urma să fie impuse  de joi, 14 martie și sunt menite să trimită un mesaj că SUA nu vizează doar persoane fizice, ci și entități implicate în furnizarea de sprijin logistic și financiar pentru atacurile împotriva palestinienilor, notează Time of Israel. 

Administrația Biden a impus sancțiuni împotriva civililor israelieni

Israel

Sursă foto: captură video

În februarie 2024, administrația Biden a impus sancțiuni împotriva a patru bărbați israelieni pe care i-a acuzat că sunt implicați în violențe ale coloniștilor din Cisiordania, semnalând nemulțumirea crescândă a SUA față de politicile premierului israelian Benjamin Netanyahu. Oficialii SUA spun că extinderea coloniilor israeliene în Cisiordania ocupată este incompatibilă cu dreptul internațional, semnalând o revenire la politica americană în această privință, care fusese inversată de administrația lui Donald Trump.

Conform sursei citate, de la războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, Israelul a ocupat Cisiordania de lângă râul Iordan, pe care palestinienii o doresc ca nucleu al unui stat independent. Israelul a construit acolo așezări evreiești pe care majoritatea țărilor le consideră ilegale. Israelul se  împotriește acestei măsuri  și invocă legăturile istorice și biblice cu acest pământ.

Ne puteți urmări și pe Google News

SUA: Israel ar trebui să facă mai mult pentru a opri violențele din Cisordania

SUA

Sursa foto: Dreamstime.com

Ordinul președintelui Joe Biden stabilește un sistem de sancțiuni financiare și restricții de viză împotriva persoanelor care atacă sau intimidează palestinienii sau le confiscă proprietățile, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

„Acțiunile încearcă să promoveze pacea și securitatea atât pentru israelieni, cât și pentru palestinieni", a spus el, conform Reuters.

Pe de altă parte, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că „Israelul trebuie să facă mai mult pentru a opri violența împotriva civililor din Cisiordania și pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili pentru aceasta”.