Evenimentul Zilei > International > Blocajul din SUA atinge APOGEUL. Republicanii și DEMOCRAȚII sunt la CUȚITE. Ce mutare va face Trump
Blocajul din SUA atinge APOGEUL. Republicanii și DEMOCRAȚII sunt la CUȚITE. Ce mutare va face Trump

Blocajul din SUA atinge APOGEUL. Republicanii și DEMOCRAȚII sunt la CUȚITE. Ce mutare va face Trump

Criza instituțională din SUA continuă. Două dintre proiectele legislative care ar fi dus la deblocarea activității a o mulțime de agenții guvernamentale federale din SUA, au fost blocate de Senat. Prin urmare, impasul bugetar cu care se confruntă SUA de o lună, va continua, informează Dpa.

Un proiect legislativ, propus de republicani, ofertă catalogată drept de compromis de președintele Donald Trump, includea măsuri de protecție pentru anumiți imigranți și alocarea de 5,7 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

În replică, democrații au respins această ofertă, afirmând că măsurile de protecție sunt insuficiente și refuză să finanțeze construirea zidului.

La rândul lor, democrații au propus un proiect legislativ ce ar fi condus la deblocarea temporară a activității unor agenții guvernamentale, până pe data de 8 februarie, iar cele două partide să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a ajunge la un numitor comun.

Pentru a fi aprobate, proiectele trebuiau să adune minimum 60 de voturi, însă proiectul republican a primit 50 de voturi pentru și 47 împotriva, în timp ce 52 de senatori au votat pentru proiectul democrat, iar 44 împotriva.

După respingerea proiectelor, Trump a declarat că liderii celor două partide continuă negocierile pentru a găsi o soluție de depășire a crizei.

Reamintim ca activităţile a majoritatea agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de patru săptămâni pe motive legate de buget, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.