Studiu nou despre DEPENDENŢA DE SEX: care e portretul robot al dependentului şi ce boli asociate riscă

Studiu nou despre DEPENDENŢA DE SEX: care e portretul robot al dependentului şi ce boli asociate riscă

Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), aduce nou dovezi în sprijinul teoriei că dependenţa de sex este o boală psihică. "Această tulburare mentală poate distruge cariere, căsnicii şi poate provoca serioase probleme de sănătate", susţin cercetătorii de la UCLA.

Persoanele care suferă de această tulburare mentală prezintă un model de activitate sexuală ca răspuns la stările de spirit pe care le au. Cu alte cuvinte, depresia, îngrijorarea sau teama sunt diminuate sau uitate temporar cu ajutorul partidelor de sex. Studiul hipersexualităţii (dependenţei de sex) a fost realizat pe 207 pacienţi din clinicile destinate sănătăţii mentale, care încercau să găsească o soluţie la comportamentul sexual necontroloat pe care îl manifestau. După testele psihologice la care au fost supuşi cei 207 pacienţi, cercetătorii au ajuns la concluzia că diagnosticarea hipersexualităţii a avut o acurateţe de 88% . 28% suferă de boli cu transmitere sexuală În urma studiului, efectele dependenţei de sex au fost reliefate cu succes şi cercetătorii au constatat că 78% au alternat între un comportament sexul sănătos şi dependenţă, în timp ce 38% au fost nevoiţi să pună capăt unei relaţii din cauza acestei probleme. Nici procentajul celor care au luat o boală cu transmitere sexuală nu a fost de neglijat, 28% confruntându-se cu această situaţie. 17% dintre indivizii incluşi în studiu şi-au pierdut locul de muncă şi activitatea socială le-a fost alterată. Pe baza acestor date, coordonatorul studiului, Rory Reid, a întocmit un portret moral al celor care suferă de hipersexualitate, catalogându-i ca fiind indivizi care se autosatisfac deseori şi folosesc materiale pornografice. De asemenea, i-a încadrat în categoria celor care preferă aventurile intime şi relaţiile de scurtă durată cu parteneri anonimi.

De asemenea, Reid consideră întregul studiu un succes menit să prevină comportamentul hipersexual al indivizilor care riscă să-l dezvolte, lucru posibil datorită criteriilor propuse şi testate de echipa pe care o coordonează.

.

Ne puteți urmări și pe Google News