Evenimentul Zilei > Social > O studentă de la Oxford a SCĂPAT de închisoare deși și-a ÎNJUNGHIAT un prieten. Motivul HALUCINANT care a „ÎMBLÂNZIT” instanța
O studentă de la Oxford a SCĂPAT de închisoare deși și-a ÎNJUNGHIAT un prieten. Motivul HALUCINANT care a „ÎMBLÂNZIT” instanța

O studentă de la Oxford a SCĂPAT de închisoare deși și-a ÎNJUNGHIAT un prieten. Motivul HALUCINANT care a „ÎMBLÂNZIT” instanța

O studentă eminentă de la Oxford a reușit să scape de închisoare după ce și-a înjunghiat fostul prieten cu ajutorul unui cuțit de tăiat pâine, pe motiv că este „foarte deșteaptă”.

Lavinia Woodward, studentă la medicină şi viitor chirurg cardiac, şi-a atacat fostul prieten cu un cuţit de tăiat pâine în camera sa de cămin de la Christ Church College. În momentul producerii incidentului tragic, ambii se aflau sub influenț drogurilor. Lavinia a pledat vinovată în fața judecătorilor.

Pentru o astfel de faptă, tânăra ar fi trebuit să primească, în mod normal, pedeapsă cu închisoarea, însă recordurile sale academice au reușit să îi câștige libertatea, scrie Daily Mail. „Mi se pare o nedreptate să îi răpim acestei tinere talentate visul de a intra într-o profesie nobilă cu o sentinţa prea severă”, a spus judecătorul respectiv. 

Cu toate acestea, motivaţia lui ulterioară a avut câştig de cauză, astfel că, având în vedere performanţele sale academice, tânăra a fost lăsată în libertate, primind o pedeapsă de 10 luni cu suspendare de închisoare şi fiind atenţionată în privinţa unor astfel de comportamente. 

Pe 30 decembrie 2016, prietenul şcolit la Cambridge al Laviniei, pe care tânăra mărturiseşte că l-a întâlnit prin intermediul aplicaţiei Tinder, a venit în vizită la aceasta la Oxford. Acesta a găsit-o pe tânără sub influenţa băuturilor alcoolice şi a decis să o contacteze pe mama tinerei prin Skype. Acesta a fost momentul când Lavinia a reacţionat violent şi a început să arunce cu diferite lucruri în el, înainte să îl atace cu un cuţit pentru pâine. 

În timpul procesului s-a aflat că tânăra suferea după o relaţie eşuată în urma căreia ajunsese să consume droguri precum heroina sau cocaina. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.