Evenimentul Zilei > Social > Student român, desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cu ce a impresionat juriul
Student român, desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cu ce a impresionat juriul

Student român, desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cu ce a impresionat juriul

Un student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021, El este cunoscut încă din perioada liceului, când l-a dat în judecată pe fostul primar Radu Mazăre.

Un tânăr student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021 de către Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret, potrivit știridiaspora. Alexandru Manda, coordonator de programe la Societatea Academică din România și student în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea din București a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021.

Alexandru Manda a câștigat un proces împotriva fostului primar al Constanței, Radu Mazăre

Alexandru este cel care, prin Asociația Elevilor din Constanța, l-a dat în judecată pe fostul primar, Radu Mazăre, pentru anumite drepturi ale elevilor burse școlare și transport gratuit. Procesul i-a dat câștig de cauză. Tot el, alături de colegii săi de la Societatea Academică din România (SAR), a convins Ministerul Educației, în 2020, să crească bursele elevilor considerabil. Începând de anul acesta, niciun elev bursier din România nu mai primește sub 100 de lei lunar.

„Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil. Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități”, a declarat Alexandru Manda, tânărul student la Drept.

Motivația juriului: ”Prin energia și sensibilitatea sa pentru justiție, Alexandru ne-a arătat că poate face o mare diferență”

„Alexandru este un tânăr inspirat, și-a arătat munca și devotamentul pentru o educație mai bună pentru fiecare copil din România. Motivația sa de a lucra cu diferite instituții și de a lupta pentru justiție este impresionantă”, a declarat Mariya Atanasova, membru al juriului și deținătoare a titlului Young European al anului 2020.

Juriul s-a declarat impresionat de angajamentul său: „Inegalitatea în educație este una dintre cele mai presante probleme din Europa. Prin energia și sensibilitatea sa pentru justiție, Alexandru ne-a arătat cum o persoană tânără și dedicată poate face o mare diferență ”, a afirmat Luisa Seiler, director executiv al Fundației Schwarzkopf Young Europe.

Sursa: Știridiaspora

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.