Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a spus, luni, în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show”, că aproximativ 22% dintre pacienții care ajung la spital și sunt testați sunt infectați cu SARS-COV 2.

”Circa 22% din pacienții care se prezintă (la spital – n.red.) sunt pozitivi. (…) E bine să se facă cercetări. Lumea nu trebuie să uite că acest virus e în circultație pe teritoriul României. Nu trebuie să ne relaxăm în fața virusului. Tot ce am învățat până acum trebuie să aplicăm în continuare. Masca e cea care va face diferența, apa și săpunul sunt cele care vor face diferența”, a punctat Adrian Streinu Cercel.

Medicul susține că în România s-a acționat corect în această perioadă de pandemie. ”România a făcut lucruri foarte bune. Nu s-a jucat cu termenii. (…) România a acționat ca un tot. Populația a înțeles de la început că e la risc. Fără populație nu am fi ajuns aici.

Mai facem noi mici scăpări, dar, în general, România s-a comportat foarte bine. Au intervenit și autoritatile. Starea de urgență a fost pusă la punct. Mă uit la datele oficiale de azi. Italia, 145 de decese, Spania, 87 de decese, Franța, 483 de decese, (…) România,16 decese. E un lucru bun”, a mai spus managerul de la ”Matei Balș”.

Sursa: Antena3.ro