Strategia unui primar pentru a mai lua un mandat: se leapădă de PSD și își face partid!

Strategia unui primar pentru a mai lua un mandat: se leapădă de PSD și își face partid!

Trei „mâini drepte” ale primarului Sectorului 3, Robert Negoită (PSD), au solicitat Tribunalului București înfințarea „Partidului Alianța Sector 3”. Membri fondatori sunt Bogdan Costantin Cotiga, Ioan Iulian Ciolac si Marius Daniel Ciobică.

Bogdan Costantin Cotiga a ocupat în ultimii 5 ani mai multe funcții în cadrul Primariei Sectorului 3, cea mai importantă fiind cea de director executiv la Directia Administrarea Domeniului Public. În prezent acesta este șef al Serviciului Promovare Instituțională din cadrul Primariei Sectorului 3.

Marius Daniel Ciobică a fost consilier la biroul lui Robert Negoiță în perioada 2006-2017, apoi a lucrat în cadrul SC Direcția Administrarea Domeniului Public SA, controlată de Consilul Local Sector 3. În prezent este președintele Consiliului de Administrație la aceeași companie. Ciobică mai este și director general al companiei Salubritate și Deszăpezire S3, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care e treaba cu cei trei crai de la Sectorul 3?

Conform surselor din cadrul instituției condusă de Robert Negoiță, se pare că strânsa prietenie dintre edilul de sector și cel de la Capitală, Gabriela Firea, nu mai prezintă un mare avantaj în 2020, când Negoiță ar vrea să-și continue cariera de primar, cu un al treilea mandat. Astfel, primarul Sectorului 3 vrea să se dezică total de PSD și să înceapă o campanie de imagine care să îi readucă alegătorii în tabăra sa. Informația privind înființarea acestui partid a fost inițial prezentată de Ovidiu Voicu, directorului executiv al Centrului pentru Inovare Publică, într-o postare pe Facebook.

"Domnul Negoiță se pregătește strategic de alegeri locale. Ca omul gospodar, își face iarna partid, pentru cazul că PSD va rămâne la fel de impopular ca azi”, a scris el.

Daniel Băluță de la 4, suspectat că pleacă și el din PSD

În PSD se discută aprig și pe un ton de reproș această mișcare a lui Negoiță, iar pe lista celor care se leapădă de PSD s-a zvonit că se află și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Deși acesta nu a făcut paradă cu partidul care l-a pus pe liste, sursele spun că el se află în negocieri cu Ludovic Orban pentru a se alătura PNL-ului.

Daniel Băluță a oferit, în exclusivitate, o declarație pentru EVZ în ceea ce îl privește: „Nu am avut plăcerea să îl cunosc personal, încă, pe domnul Ludovic Orban, deci orice fel de negociere nu avea cum să se realizeze”, a declarat primarul de la 4.