Editura Evenimentul si Capital

Strategia secretă a lui LIVIU DRAGNEA în lupta cu Laura Codruța KOVESI. DOCUMENT INTERN al PSD

Autor: | | 50 Comentarii | 31207 Vizualizari

Liviu Dragnea a declanșat o bătălie pe viață și pe moarte cu șefa DNA. Evenimentul Zilei a intrat în posesia unui document intern al PSD intitulat: "Punctaj cu privire la comentariile procurorilor DNA vizând modificările aduse Codului de procedura penală" care dezvăluie argumentele și strategia pe care le vor folosi Liviu Dragnea și ceilalți lideri ai PSD în zilele următoare.

Vă prezentăm conținutul integral al documentului cu mențiunea că din analiza sa rezultă că reprezintă un punctaj destinat liderilor PSD, în special lui Dragnea. Cel mai probabil va fi folosit în discursurile publice, ca justificare la decizia PSD de a-l susține pe Liviu Dragnea la șefia PSD și președinția Camerei Deputaților în ciuda condamnării sale în primă instanță. O parte din sintagme le-ați auzit deja de la Dragnea, ceea ce dă autenticitate documentului.

Iată documentul integral:

"1. DNA este condusa în acest moment de un procuror șef lipsit de legitimitate constituțională. Faptul că președintele Iohannis alege să încalce ordinea constituțională, refuzând să aplice decizia Curții Constituționale de revocare a procurorului șef DNA Laura Codruța Kovesi, compromite atât funcția prezidențială, cât și activitatea DNA. Câtă vreme DNA va fi condusă de un procuror șef care ocupă funcția de conducere prin încălcarea Constituției, aceasta instituție se autoexclude de la orice dialog instituțional cu orice autoritate a statului roman, inclusiv Parlamentul României. 2. Cu privire la fondul observațiilor, acestea reflecta reaua credință a celor de la DNA si justifica, încă odată, de ce aceste modificări la coduri sunt necesare.

Cu titlu de exemplu doar, amintim următoarele:

a) Se da exemplul unei persoane care filmează un viol, subliniindu-se că aceasta filmare nu va putea fi folosita ca probă.

În primul rând, persoana care filmează este martor la săvârșirea infracțiunii, iar mărturia testimoniala este ea însăși o probă.

Apoi, afirmația este falsă, deoarece în modificări este menționat în mod clar că articolul 139, este completat cu un nou alin. cu următorul cuprins: „(31) Înregistrările de pe camerele de supraveghere precum și cele realizate în locuri publice pot constitui mijloace de probă.” că atare, probațiunea nu este cu nimic împiedicata de aceasta modificare, care reglementează mult mai precis decât textul în vigoare care înregistrări pot constitui probe, enumerând-le expres.

b) Se arată că modificarea art. 83 Cod procedură penală în sensul de a da dreptul suspectului și inculpatului să asiste la audierile martorilor va îngreuna efectuarea urmăririi penale, având în vedere că, în numeroase situații, martorii vor fi intimidați de prezența autorului infracțiunii, mai ales în situațiile în care se află în relație de subordonare față de acesta, cum se întâmplă în situația înfracțiunilor de abuz în serviciu și corupție.

În prezent, legea dă dreptul avocatului să asiste la aceste audieri, garanție absolut suficientă pentru dreptul la apărare al persoanei cercetate.

Susținerea DNA este în primul rând falsă, întrucât ignora restul reglementarilor ce dau dreptul victimelor infracțiunii aflate în vulnerabilitate să beneficieze de diverse mijloace de protecție (ce include audierea de la distanta, distorsionarea vocii etc).

În al doilea rând, afirmația că prezenta avocatului la audieri este o garanție suficienta a dreptului la apărare releva necunoașterea crasă a procurorilor DNA a jurisprudenței CEDO în materie și a standardelor fixate de aceasta. Curtea recunoaște dreptul inculpatului de a se apăra el însuși, direct si personal, în față unor acuzații penal, drept ce nu poate fi substituit de apărarea făcută prin avocat.

Persoana acuzată are dreptul de a fi prezenta la audierea martorilor acuzării, de a pune întrebări acestora, fiind persoana care cunoaște cel mai bine circumstanțele cauzei. Art. 6 alin.1 lit. d din CEDO prevede explicit dreptul acuzatului de a se apară el însuși sau să fie asistat de un avocat. ca atare, un avocat nu poate lua locul acuzatului, ci doar îl poate asista.

c) Se arată că organele de control și cele ale autorității publice (inspectorii A.N.A.F. sau controlorii financiari ai Curții de Conturi) sunt organe de constatare care vor administra probe înaintea începerii urmăririi penale, deci în afara procesului penal, deși acest atribut al administrării probelor aparține organelor judiciare.

De fapt, textul înlocuiește sintagma “suspiciune rezonabilă” cu cea de “există probe sau indicii temeinice”- aceasta nu înseamnă în nici un caz că ANAF va începe să facă munca de urmărire penală, asa cum tendențios arată DNA, ci că atunci când CONSTATĂ că EXISTĂ astfel de probe sau indicii, încheie procesul verbal.

d) în ceea ce privește imposibilitatea folosirii interceptărilor în alte cauze sau a probelor găsite în timpul percheziției, ce ar putea demonstra săvârșirea altor infracțiuni decât cele cercetate, modificările prevăd expres posibilitatea solicitatii unui nou mandat de la un judecător, caz în care acestea vor putea fi folosite că probe.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: Dragnea, Kovesi, PSD, DNA, IohannisStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:12 Indiferent de rezultat, ședința CExN se va sfîrși prost pentru PSD. România lui Cristoiu 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 13:33 Ce se așteaptă, azi, la ședința PSD. Dăncilă îi înfige cuțitul „Cezarului” Dragnea? 13:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 12:54 RĂZBOI total în PSD. Rădulescu aruncă BOMBA! „Dăncilă e cu noi” 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 12:33 SURSE: Viorica DĂNCILĂ este CONDAMNATĂ să devină PREȘEDINTE PSD. Care ar fi POZIȚIA premierului în SCANDALUL DEMITERII lui DRAGNEA 12:32 ÎNTÂLNIRE de taină în biroul lui DRAGNEA. Se PREGĂTEȘTE mutarea FINALĂ pentru RĂZVRĂTIȚI 12:27 Cum se poziționează liderii județeni înainte de CExN PSD 12:18 CEx al PSD. FIDELITATE necondiţionată. Dragnea primeşte SPRIJIN IMPORTANT de ultimă oră. News alert 12:07 Din ce TABĂRĂ face parte DĂNCILĂ înaintea CEx al PSD? Anunț de ULTIM moment al premierului 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota” 11:08 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 10:38 SCANDAL în PSD. Un NUME GREU din PARTID dă de pământ cu PUCIȘTII 10:32 De ce TACE Dăncilă? Omul care îl poate TERMINA pe Dragnea ÎNCĂ NU s-a HOTĂRÂT de partea cui e. Opinie de DAN ANDRONIC 10:13 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 00:11 TABĂRA Firea PIERDE teren. Un important CONTESTATAR a lui DRAGNEA, MESAJ cu două ÎNȚELESURI 21:46 Firea PIERDE teren în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de sector TRECE în TABĂRA DRAGNEA. 15:20 A apărut o NOUĂ poză care îl ARUNCĂ în AER pe DRAGNEA. Victor Ponta dă LOVITURA de GRAȚIE, cu o zi înainte de CEx-ul DEBARCĂRII

Articole salvate