Toate aeroporturile italiene se vor redeschide la 3 iunie. Premierul Giuseppe Conte este așteptat să prezinte joi, în Parlament, un decret care va conține și reglementări privind activitatea muncitorilor români din peninsulă.

Numărul cetățenilor vindecați înregistrat în Italia în ultimele 24 de ore, 2.881, este de patru ori mai mare decât cel al noilor cazuri de infectări cu COVID-19, 665, în vreme ce 161 de bolnavi au murit, pentru un total de 32.330 de decese înregistrate în cele trei luni de epidemie.

În opt regiuni din 20, Trentino – Alto Adige, Sicilia, Abruzzo, Umbria, Sardinia, Valle d’Aosta, Basilicata și Molise, nu s-a înregistrat nici un deces miercuri.

Joi, premierul italian Giuseppe Conte va prezenta în cele două camere ale Parlamentului de la Roma decretul „Relansarea”, care prevede și regularizarea celor care lucrează ilegal în agricultură, lucrători casnici și îngrijitori, plătind o contribuție de 400 de euro.

Această normă se poate aplica nu numai în cazul extracomunitarilor, ci și a româncelor care îngrijesc bătrâni sau în cazul sezonierilor români din agricultură care însă în această primăvară nu au reușit încă să ajungă în peninsulă, provocând o adevărată criză în acest sector.