Evenimentul Zilei > Politica > Stenograme PNL Constanţa: Pippidi a primit 1,5 milioane de dolari pentru aplicarea criteriilor de integritate ale liberalilor
Stenograme PNL Constanţa: Pippidi a primit 1,5 milioane de dolari pentru aplicarea criteriilor de integritate ale liberalilor

Stenograme PNL Constanţa: Pippidi a primit 1,5 milioane de dolari pentru aplicarea criteriilor de integritate ale liberalilor

Potrivit unor stenograme obţinute de puterea.ro, la şedinţa de sâmbătă a liberalilor, co-președintele PNL Constanța Gheorghe Dragomir a afirmat că criteriile de integritate din partid sunt „opera” Alinei Mungiu Pippidi, care „a primit bani de la americani”, ca să „monitorizeze toți candidații”, așa cum reiese din secțiunea audio atașată.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Dragomir, citat de puterea.ro.

Un alt supărat pe situație, directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, a spus că PNL va adopta criteriile de integritate „de frica presei”, fiind aprobat de mai mulți colegi, care au exclamat „exact!”

„Votăm, nu discutăm!”

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. În afară de trei puncte, restul de șapte criterii au suferit modificări majore în cadrul dezbaterii și urmează ca lista, cu modificări, să fie transmisă la centru, în ciuda faptului că Dragomir și-a înștiințat colegii: „vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. În ciuda informării, foștii PDL-iști au început să emită amendamente la criteriile care ar trebui să fie ca și „bătute în cuie”. În sprijinul lui Dragomir a fost și senatorul Puiu Hașotti, care și-a exprimat dezaprobări față de mai multe dintre aceste criterii, însă a repetat continuu: „dragilor, acesta este până la urmă un vot politic!”

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti.