Evenimentul Zilei > Justitie > Stenograme incendiare: lichidarea lui Cătălin Drulă, în dosarul lui Ion Rădoi: „USR cu reforma, sistemul cu rackeții”
Stenograme incendiare: lichidarea lui Cătălin Drulă, în dosarul lui Ion Rădoi: „USR cu reforma, sistemul cu rackeții”

Stenograme incendiare: lichidarea lui Cătălin Drulă, în dosarul lui Ion Rădoi: „USR cu reforma, sistemul cu rackeții”

După apariția în presă a stenogramelor din rechizitoriul din dosarul lui Ion Rădoi, care pun în lumină întocmirea unui plan de lichidare a fostului ministru USR Cătălin Drulă și a directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv, de către rackeți ucraineni, un reprezentant USR a comentat reacția „sistemului”, acuzând că acesta se folosește de asasini pentru a-și proteja afacerile astfel încât toți cei implicați să rămână „cuplați la banul public”.

Stenogramele din dosarul Cătălin Drulă vs. Ion Rădoi de la Metrorex arată că „sistemul a reacționat”, a acuzat deputatul USR de Galați Bogdan Rodeanu, susținând că formațiunea politică din care face parte a dorit întotdeauna reforma sistemului pentru eliminarea furtului. Acesta este și unul dintre motivele pentru care, în opinia sa, USR a fost scos de la guvernare.

USR acuză că forțele corupte l-au dat jos de la putere

„Corupția de la Metroul din București” a fost susținută politic, a transmis deputatul USR, în circumstanțele în care liderul sindicalist Ion Rădoi a intervenit direct pe lângă primarii Sectorului 3 și 5, respectiv Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, pentru blocarea spațiilor comerciale de la metrou, așa cum arată rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Trebuie precizat că primarul Sectorului 3 i-a cerut liderului sindicalist Ion Rădoi ca angajații Metrorex să se înscrie la el în partid (partidul București 2020), în timp ce primarul Sectorului 5 a solicitat de la liderul sindical jumătate din spațiile comerciale de la stația Izvor din sector.

„Cu asta se confruntă oricine vrea să facă reformă reală în România. Acesta este sistemul corupt pe care USR luptă să-l elimine. De aceea am fost scoși de la guvernare, de aceea, peste tot unde avem primari, forțele corupte se aliază împotriva noastră și, de aceea, ei ar vrea să dispărem din viața politică”, a transmis deputatul Bogdan Rodeanu.

Rackeții ucraineni și planul de asasinare a lui Drulă

În același rechizitoriu se mai arată că, în circumstanțele conflictului dintre Cătălin Drulă și Ion Rădoi, membrii sindicatului condus de cel din urmă au făcut referire, într-o conversație de pe un grup de pe platforma WhatsApp, la o eventuală omorâre a fostului ministru USR si a directorului Metrorex.

„„Hai pe ei”… „Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?”… „Hai naiba să punem preț pe capetele lor”… „5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei… facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”… „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”… „Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”… „Dă-i în morții lor…”

Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, același salariat postează pe grupul WhatsApp următorul mesaj: „Dacă și dă afară și taie și din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu”.

Sindicatul lui Rădoi, fost senator PSD, a vrut să angajeze criminali plătiți ca să îl lichideze pe Cătălin Drulă, pe atunci ministru al Transporturilor și pe directorul Metrorex. Doar pentru că Drulă nu îi mai lăsa să fure. Au pregătit și o grevă, chipurile „spontană”, ca să-i întoarcă pe bucureșteni împotriva lui Cătălin Drulă”, a explicat deputatul USR de Galați, acuzând că toate acestea s-au întâmplat din motive politice.

USR nu vrea să renunțe la visul de a guverna

„Rădoi a înscris angajații Metrorex în partidul lui Robert Negoiță, primarul sectorului 3 și i-au dat lui Piedone, primarul sectorului 5 jumătate din spațiile comerciale, în schimbul menținerii dughenelor care făceau bani pentru Rădoi și clica lui.

Acesta este sistemul corupt pe care USR luptă să-l elimine. De aceea am fost scoși de la guvernare, de aceea, peste tot unde avem primari, forțele corupte se aliază împotriva noastră și, de aceea, ei ar vrea să dispărem din viața politică. Nu le merge!”, a conchis deputatul USR de Galați Bogdan Rodeanu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare.