Evenimentul Zilei > Actualitate > Statul Islamic a primit cea mai DURĂ lovitură. Teroriștii au părăsit complexul strategic din Ramadi
Statul Islamic a primit cea mai DURĂ lovitură. Teroriștii au părăsit complexul strategic din Ramadi

Statul Islamic a primit cea mai DURĂ lovitură. Teroriștii au părăsit complexul strategic din Ramadi

Toţi combatanţii grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au părăsit duminică complexul guvernamental strategic din oraşul Ramadi, situat în vestul Irakului. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al forțelor de elită antiteroriste irakiene, Sabah al-Numan.

“Toţi combatanţii Daesh (acronimul în limba arabă al Statului Islamic) au plecat. Nu mai există rezistenţă. Forţele noastre au încercuit complexul şi controlează toate intrările şi clădirile adiacente”, a declarat Sabah al-Numan, purtător de cuvânt al forţelor de elită antiteroriste irakiene, informează Agerpres, citând AFP.

El a precizat că zona urmează să fie curăţată de mine şi alte încărcături explozive plasate de militanţii Statului Islamic înainte de sosirea forţelor guvernamentale irakiene în Ramadi.

Situat la 120 de kilometri vest de Bagdad, Ramadi este reşedinţa provinciei majoritar sunite Al-Anbar, cea mai mare din Irak şi frontalieră cu Siria, Iordania şi Arabia Saudită.

Ajutate de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, forţele de elită antiteroriste şi armata irakiene au reuşit să intre marţi în centrul oraşului Ramadi în vederea recuceririi acestuia din mâinile combatanţilor SI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.