Evenimentul ZileiSocialStatele Unite relaxeaxă restricțiile. Masca de protecție devine facultativă

Statele Unite relaxeaxă restricțiile. Masca de protecție devine facultativă

Statele Unite relaxeaxă restricțiile. Masca de protecție devine facultativă
Americanii vaccinaţi împotriva infecției cu virusul COVID-19 nu vor mai fi nevoiți să poarte măşti sanitare în exterior. SUA sunt una dintre țările în care pandemia pare aproape învinsă datorită ratei mari a vaccinării.

Excepție de la această regulă fac cazurile când se vor afla în interiorul unor grupuri mari de persoane, au anunţat marţi autorităţile sanitare din Statele Unite, informează AFP, citată de Agerpres.

Masca rămâne recomandată în spațiile foarte aglomerate

„Dacă sunteţi vaccinaţi cu schema completă şi vreţi să participaţi la o mică reuniune alături de oameni care sunt vaccinaţi şi alţii care sunt nevaccinaţi (…), datele ştiinţifice arată (…) că puteţi să faceţi acest lucru în deplină siguranţă, fără mască sanitară”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală americană din domeniul sănătăţii publice.

„În schimb, continuăm să recomandăm purtarea măştii în timpul activităţilor şi în spaţiile care sunt foarte frecventate, precum stadioane pline sau la concerte”, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. 

SUA au vaccinat peste 225 milioane de cetățeni. Tinerii americani sunt mai afectați de noile tulpini

Statele Unite au vaccinat până sâmbătă 225.640.460 de persoane împotriva Covid-19, la o populație de peste 300 de milioane de locuitori. Un procent foarte ridicat, care se îndreaptă spre imunizarea de masă. În același timp, autoritățile americane au distribuit un total de 290.695.655 de doze de vaccinuri autorizate, a anunţat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a transmis Reuters duminică.

Numărul de infectări este în creștere în rândul tinerilor americani, care sunt mai afectați de noile tulpini ale coronavirusului. Medicii anunță că noile variante au fost detectate în toate statele de dincolo de Ocean, iar un al patrulea val de pandemie se apropie. Au avut prioritate la vaccinare bătrânii și persoanele vulnerabile.

Israelul, Marea Britanie și SUA sunt țările care au vaccinat cel mai mare procent al populației până la momentul actual. Statisticile anunțate de Our World in Data arată că după vaccinarea unui mare număr de oameni, infectările și decesele provocate de noul coronavirus au scăzut semnificativ în aceste țări.

Citește și Moment istoric în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Suntem obligați să ne resemnăm. Cum arată viitorul


Accesează: