Evenimentul Zilei > Politica > Start la “atacuri” electorale. Corturile candidatului PNL la primăria Constanța, Vergil Chițac, furate sau vandalizate
Start la “atacuri” electorale. Corturile candidatului PNL la primăria Constanța, Vergil Chițac, furate sau vandalizate

Start la “atacuri” electorale. Corturile candidatului PNL la primăria Constanța, Vergil Chițac, furate sau vandalizate

Trei din cele 25 de corturi amplasate în Constanța de organizația municipală a PNL pentru strângerea de semnături în vederea susținerii candidaților partidului au fost “ținta” unor indivizi puși pe intimidarea “dușmanului”.

Organizația municipală a PNL Constanța denunță “modul în care partidele înscrise în cursa electorală înțeleg să lupte pentru câștigarea alegerilor, după ce unul din corturile candidatului Vergil Chițac la Primăria Constanța a fost furat în timpul nopții, iar alte două au fost vandalizate”. Cortul furat, dispărut pur și simplu peste noapte, era amplasat în cartierul “Km 4-5”, potrivit lui Vergil Chițac. Celelalte două corturi, cu tâmplăria metalică distrusă, au fost găsite în celălalt colț al orașului, în zona Unirii și  Campusul Universității “Ovidius”.

Liberalii precizează că toate corturile PNL au primit autorizație de amplasare din partea primăriei municipiului Constanța. Ei au făcut plângere la Poliție pentru identificarea făptuitorilor, cât și a autorilor morali ai acestei infracțiuni. În data de 9 aprilie, organizația municipală a PNL a început acțiunea de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaților săi la Primăria, Consiliul Local și Consiliul Județean Constanța, pentru alegerile locale din 5 iunie. În oraș au fost montate 25 de corturi cu însemnele partidului.