Starea de sănătate a Regelui Charles. Ce se întâmplă în spatele ușilor de la Palatul Buckingham

Starea de sănătate a Regelui Charles. Ce se întâmplă în spatele ușilor de la Palatul Buckingham Sursa foto: dreamstime.com

Starea de sănătate a Regelui Charles, care a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestui an, s-ar fi agravat, fapt care îi îngrijorează pe cei apropiați, conform unei relatări preluate de tabloidul The Daily Beast.

Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi agravat

Regele Charles al III-lea nu s-ar afla într-o stare foarte bună, deși se luptă din răsputeri pentru a învinge boala.

Noi detalii despre starea sa de sănătate au fost dezvăluite de apropiați ai regelui pentru sursa menționată. Aceștia se arată îngrijorați de evoluția bolii regelui Charles, detaliu care a alertat inclusiv Palatul.

Potrivit presei internaționale, care citează o sursă apropiată regelui, monarhul britanic se luptă cu hotărâre să învingă boala, chiar dacă situația este mai gravă decât s-ar fi anticipat inițial.

Ne puteți urmări și pe Google News

„E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a afirmat sursa citată de tabloidul Daily Beast.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Planurile pentru înmormântarea sa ar fi fost schimbate

Îngrijorările legate de starea de sănătate aparent precară a lui Charles au determinat oficialii de la Palatul Buckingham să actualizeze în mod regulat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile pentru funeraliile regale ale monarhului.

Surse ale reprezentanților militari au confirmat că „Operațiunea Menai Bridge”, denumită după podul suspendat care leagă insula Anglesey de continentul Țării Galilor, a fost supusă actualizărilor repetate, dar au subliniat că „planificarea pentru ce este mai rău” este o practică standard în armată, având în vedere amploarea unui astfel de eveniment.

Diagnosticul Regelui Charles a surprins întreaga lume

În luna februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit că Regele Charles a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune benignă la prostată și a primit ulterior diagnosticul de cancer. Fostul Prinț de Wales nu a dezvăluit niciodată tipul de cancer cu care a fost diagnosticat, deși a declarat că nu este vorba de cancer de prostată.

Detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament nu au fost făcute publice. După anunț, regele a transmis într-o declarație "mulțumiri din inimă" pentru mesajele de susținere și urările de bine primite.

De atunci, Palatul Buckingham a păstrat tăcerea cu privire la parcursul medical al regelui, însă surse apropiate acestuia au declarat public că monarhul „răspunde foarte bine” la tratament.