Regele Charles, în lacrimi. Mesajele care l-au emoționat pe suveran

Regele Charles, în lacrimi. Mesajele care l-au emoționat pe suveran Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Regele Charles al III-lea a menționat că, de la diagnosticarea sa cu cancer, a primit „atât de multe mesaje și urări minunate” încât, adesea, l-au emoționat până la lacrimi.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, s-a întâlnit miercuri într-o audiență săptămânală, față în față, cu premierul Rishi Sunak la Palatul Buckingham. Aceasta a reprezentat prima lor întâlnire directă de la anunțul Palatului Buckingham privind diagnosticul regelui cu "o formă de cancer", conform informațiilor furnizate de SkyNews și BBC.

Regele Charles și-a reluat îndatoririle publice

Regele Charles a fost surprins în imagini în timp ce îl primea pe prim-ministrul Rishi Sunak, marcând astfel prima sa întoarcere la îndatoririle publice de la dezvăluirea diagnosticului său de cancer.

Fotografiile îl arată pe rege dând mâna cu Rishi Sunak în timp ce acesta sosea pentru audiența de la Palatul Buckingham miercuri după-amiază.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mă bucur să vă văd că arătaţi atât de bine”, i-a spus Sunak regelui.

„Totul este făcut cu oglinzi”, a glumit în replică regele, care a spus că mesajele şi felicitările care i-au fost trimise „l-au redus la lacrimi”.

O cameră de filmat a surprins momentul în care Rishi Sunak a intrat în sala de audiențe a palatului, iar în timp ce se așezau, regele și-a exprimat admirația pentru organizațiile caritabile implicate în lupta împotriva cancerului. Cu toate acestea, restul întâlnirii lor a avut loc în privat, așa cum este obișnuit.

În timpul după-amiezii, regele a luat parte la ședința lunară a Consiliului Privat, un organism format din consilieri ai monarhului, care includ în principal politicieni de rang înalt din Camera Comunelor și Camera Lorzilor.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

A început tratamentul împotriva cancerului

Regele a petrecut timp la Sandringham, în Norfolk, după prima sesiune de tratament împotriva cancerului la Londra acum două săptămâni. Duminică trecută, a fost surprins zâmbind și salutând curioșii înainte de a participa la o slujbă la biserică.

La începutul acestui an, Palatul Buckingham a anunțat că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer în timp ce era supus unei proceduri pentru o prostată mărită. Detalii despre tipul de cancer sau despre tipul de tratament nu au fost făcute publice.

După anunț, regele a transmis într-o declarație "mulțumiri din inimă" pentru mesajele de susținere și urările de bine primite.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Prințul Harry, alături de tatăl său

Vestea că Regele Charles are cancer a fost urmată de o întoarcere rară în Marea Britanie a fiului cel mic, Prințul Harry, care a zburat din SUA și l-a vizitat pe tatăl său. După această vizită, Harry a declarat că speră să se poată reapropia de familia sa.

Prințul William, fiul cel mare, care l-a asistat pe rege în îndeplinirea îndatoririlor regale, a vorbit pentru prima dată de la diagnosticarea tatălui său cu cancer la începutul acestei luni:

„Apreciem foarte mult mesajele amabile ale tuturor, vă mulțumim”, a spus el la sosirea la o gală pentru London Air Ambulance Service în centrul Londrei, pe 8 februarie.Tratamentul regelui pentru cancer a început ca pacient în ambulatoriu.

Palatul Buckingham a anunțat că regele și-a amânat toate îndatoririle publice în urma diagnosticului de cancer, dar intenționează să continue să lucreze cu documente de stat. Totuși, Palatul a menționat că regele va continua să aibă audiențe săptămânale cu prim-ministrul prin telefon timp de două săptămâni. Întâlnirea față în față de marți a fost prima după acest anunț.