„Stângiștii jegoși”, împotriva lui Netanyahu. Arestări în Israel

„Stângiștii jegoși”, împotriva lui Netanyahu. Arestări în Israel

Demonstranţii cer demisia lui Benjamin Netanyahu de la începutul lui iunie, după ce în mai a început procesul în care prim-ministrul este acuzat de corupţie.

Poliţia israeliană a intervenit, duminică  pentru dispersarea participanţilor la un protest împotriva premierului israelian Benjamin Netayahu, la Ierusalim, informează dpa.

Forţele de ordine au susținut că că manifestaţia era neautorizată. Circa 260.000 de israelieni au participat, duminică, la manifestații antiguvernamentale organizate în întreaga țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Israel, au loc proteste de 17 săptămâni, în fiecare sâmbătă după apusul soarelui.

Manifestanții cer demisia lui Benjamin Netanyahu de la începutul lui iunie, după ce în mai a început procesul în care prim-ministrul este acuzat de corupţie.

Frustrarea provocată de modul în care guvernul a gestionat criza coronavirusului s-a adăugat motivelor de nemulțumiri.

Mii de israelieni s-au strâns sâmbătă în centrele oraşelor Ierusalim şi Tel Aviv, orașe unde interzicerea de urgenţă a protestelor, instituită timp de două săptămâni, a încetat acum patru zile şi nu a mai fost prelungită.

Huo în miez de noapte

După miezul nopţii, poliţiştii au confiscat din mulțime  claxoane şi alte dispozitive zgomotoase şi i-au înlăturat cu forţa pe cei care nu s-au conformat apelurilor de a elibera o stradă.

Nouă protestatari au fost arestați, a informat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Forţele de ordine au reţinut, de asemenea, mai mulţi activişti de extremă dreaptă care îi atacaseră pe manifestanţi, inclusiv cu spray-uri lacrimogene.