Cei doi internaţionali tricolori au fost la înâlţime în confruntarea din această seară. Nicolae Stanciu a avut un start perfect de meci şi l-a învins, încă din minutul şapte, pe goalkeeper-ul britanicilor, Allan McGregor, cu un şut spectaculos de la marginea careului.

Bucuria cehilor a durat însă mai puţin de jumătate de oră. Minutul 36 al întâlnirii de la Praga l-a adus, apoi, la rampă pe Ianis Hagi. În urma unei degringolade din defensiva alb – roşiilor de la Slavia, fiul lui Gică Hagi a centrat decisiv în faţa porţii, iar fundaşul suedez Filip Helander a îndeplinit o simplă formalitate şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Stanciu, printre remarcaţii Slaviei

Impresionaţi de frumoasa execuţie a lui Nicolae Stanciu de la unicul gol al campioanei Cehiei, jurnaliştii britanici nu au mai contenit cu laudele la adresa jucătorului crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia. „Nicolae Stanciu a deschis scorul cu o execuţie umitoare” au titrat ziariştii englezi de la publicaţia Daily Star.

Nici presa din Scoţia nu a rămas datoare. Stanciu s-a numărat printre remarcaţii formaţiei pregătite de tehnicianul Jindrich Trpisovsky, iar reuşita sa poate cântări enorm de mult în ecuaţia calificării în sferturile de finală ale celei de-a doua competiţii intercluburi a „Bătrânului Cntinent”.  „O finalizare minunată a lui Stanciu şi un start de meci îngrozitor pentru Rangers” au scris jurnaliştii de la Scotish Sun.

Eşec pentru „Il Luce”

Ceilalţi români implicaţi în meciurile din Europa League nu au avut, în schimb, o seară magică. Dinamo Kiev, formaţie antrenată de veteranul în vârstă de 75 de ani, Mircea Lucescu, a fost nevoită să se recunoască înfrântă pe teren propriu, de spaniolii de la Villarreal, cu scorul de 0 – 2. Tânărul fundaş român al „Submarinului galben”, Andrei Raţiu, nu a fost nici măcar inclus în lot de tehnicianul Unai Emery.

Cu Ciprian Tătăruşanu rezervă, AC Milan a obţinut un egal mare în deplasarea de pe „Old Trafford”. Italienii au înscris în prelungiri, prin danezul Simon Kjaer şi Manchester United – AC Milan s-a încheiat indecis, scor 1 – 1.