Evenimentul Zilei > Politica > Sprijin pentru oamenii străzii din partea Primăriei Sectorului 4
Sprijin pentru oamenii străzii din partea Primăriei Sectorului 4

Sprijin pentru oamenii străzii din partea Primăriei Sectorului 4

La fel ca şi în anii precedenţi, odată cu scăderea drastică a temperaturilor din dispoziţia Primarului Cristian Popescu – Piedone, Poliţia Locală Sector 4 a intensificat ritmul acţiunilor întreprinse în scopul identificării şi sprijinirii persoanelor fără adăpost.

Din noaptea de 26 spre 27 noiembrie, echipaje mixte, formate din poliţişti locali şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, s-au aflat în teren, în locaţii cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii.

Astfel, pe raza Sectorului 4 au fost identificate 10 persoane fără adăpost, 5 dintre acestea refuzând pe propria răspundere să le fie acordat sprijinul. Celelalte 5 au fost conduse la Centrul Medico – Social „Sf. Andrei”, unde li s-a acordat asistenţă medicală şi au servit o masă caldă, urmând ca în perioada următoare să le fie analizată situaţia locativă.

„Acţiunile de acest tip vor continua pe toată perioada sezonului rece. În paralel, în contextul înregistrării unor scăderi dramatice a temperaturilor, vom desfăşura acţiuni în cadrul celor 6 puncte de prim ajutor de pe raza Sectorului 4, amenajate în containere. Astfel, ca şi în anii precedenţi, cu aportul voluntarilor Crucii Roşii Sector 4 şi al asistenţilor sociali, va fi distribuit ceai cald populaţiei şi va fi acordat primul ajutor celor care vor avea de suferit în urma instalării gerului. Aşadar, oamenii străzii vor putea fi adăpostiţi în incinta containerelor, unde se vor putea încălzi şi hidrata, până la preluarea acestora de către personalul specializat din cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 4. În acelaşi context, adresez un apel locuitorilor Sectorului 4, ca în situaţia în care identifică persoane fără adăpost, să se adreseze Autorităţii Locale Sector 4, apelând gratuit 0800. 030.444, dacă este vorba despre copii, şi 0800.030.445, dacă este vorba despre adulţi. De asemenea, intenţionăm să organizăm, în cadrul celor 6 puncte de prim ajutor amenajate în containere, o campanie umanitară, destinată colectării de îmbrăcăminte şi încălţăminte de sezon pentru cei care trăiesc sub cerul liber, neavând şansa de a avea un cămin.”