„Măsura a fost luată de comitetul director al autorităţii pentru că trebuie să ne încadrăm în bugetul alocat. Până la o eventuală rectificare pozitivă, cel puţin pe luna iunie, sporurile nu vor fi plătite”, a declarat Cristian Vintilescu, directorul ASP Prahova.

De partea cealaltă, sindicaliştii sunt nemulţumiţi.„Nu mi se pare corect să ni se spună acum că luna trecută am muncit fără sporuri. Colegii mei sunt disperaţi pentru că, de exemplu, sporul de virusologie era de 100%, iar cel de radiaţii de 30%. Deşi lucrăm în condiţii periculoase, ne-am trezit peste noapte cu lefurile diminuate”, a declarat Dan Niculescu, unul dintre sindicaliştii Sanitas, care nu exclude începerea unui conflict de muncă.

Şi alţi angajaţi la stat din Prahova resimt efectele crizei economice. Începând de astăzi, 200 de angajaţi din Prahova ai companiei CFR Marfă sunt în şomaj tehnic.

„Ne pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Prin rotaţie, vor intra în şomaj tehnic peste 200 de colegi, care vor încasa 75% din salariu. Nu ştiu ce se va întâmpla pe viitor cu noi pentru că starea infrastructurii este jalnică. În timp ce oamenii de pe teren sunt trimişi acasă, directorii prosperă”, acuză Gheorghe Chiriţă, liderul sindicatului CFR Prahova.