În proba destinată fetelor, echipajul format din Cristina Popescu şi Denisa Tilvescu a terminat cursa de 1.000 de metri pe poziţia întâi, cu timpul de  3:37.32 minute, devansând echipele Chinei (3:37.52) şi Canadei (3:37.75). „Mărturisesc că am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile", a spus Denisa Tilvescu. „Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 metri nu sunt favoritele noastre", a precizat si Cristina Georgiana Popescu.

După realizarea excepţională a fetelor, a venit si rândul băieţilor, care au reuşit la rândul lor să urce pe prima treaptă a podiumului, în proba similară masculină. Canotorii români au încheiat cursa cu timpul de 3:11.37 minute, medaliile de argint si bronz revenindu-le echipajelor Cehiei (3:12.13) şi Turciei (3:12.21).  „Am muncit pentru acet aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie", a declarat la sfârşitul cursei, Ciprian Tudosă. Colegul său, Gheorghe Robert Dedu, a completat: „Am intrat cu gândul să ieşim campioni, iar visul ni s-a implinit"

Jocurile Olimpice de Tineret din China se dispută in perioada 16-28 august, iar România este reprezentată la această competitie de 41 de sportivi.