Evenimentul Zilei > Actualitate > Spionul-pedofi l îi păcălea pe copii cu jocul „De-a baba oarba”
Spionul-pedofi l îi păcălea pe copii cu jocul „De-a baba oarba”

Spionul-pedofi l îi păcălea pe copii cu jocul „De-a baba oarba”

Fost cadru militar, Ninel Șerbănescu a violat copii încă de pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. Minorii au povestit în fața anchetatorilor că îi lega la ochi, înainte de a abuza de ei. Pensionarul a fost arestat pentru 30 de zile.

Adevărate orori ies la iveală, odată cu arestarea fostului ofițer al spionajului militar, Ninel Șerbănescu. Anchetatorii au descoperit că a abuzat sexual de cel puțin zece copii. Probele arată că opt dintre minori – șapte băieți și o fetiță – au căzut victime pedofilului între anii 2008 și 2014. Odată cu reținerea sa, joi, procurorii Parchetului Tribunalului București au descoperit că fostul cadru militar a mai fost condamnat, de două ori, tot pentru astfel de fapte între anii 1978 și 1985.

Mai mult decât atât, în cazierul său figurează o faptă de furt, pentru care a fost condamnat în anul 1989. Pentru una dintre „grozăviile” de pe timpul comunismului, el a fost amnistiat, în 1990, odată cu mulți alți deținuți închiși înainte de 1989.

Pensionarul secret

Despre Ninel Șerbănescu, cei mai mulți dintre vecinii săi au aflat mai multe odată cu reținerea sa. În blocul de garsoniere, de lângă Obor, acolo unde are domiciliu, pe buletin, nu prea a stat. „Stau de 25 de ani aici, dar nu l-am văzut”, ne-a spus un locatar.

În schimb, el locuia „ca o umbră”, într-un imobil din Cartierul Titan, situat chiar lângă parcul cu același nume. „Obtuz, închis în el, nici bună ziua nu dădea”, ne-a declarat Gheorghe Ionescu, de 63 de ani, un vecin de la parterul blocului.

Fapte cu autor necunoscut, descoperite după șase ani

Ninel Șerbănescu a acostat copii atât din Cartierul Titan, dar și din Cartierele Pantelimon, Grivița sau Balta Albă. „Sunt fapte reclamate la diferite secții de Poliție din Sectoarele 1, 2 și 3”, ne-a spus procurorul Corina Paraschivescu, purtător de cuvânt al Parchetului București.

O parte din cele opt abuzuri sexuale au fost înregistrate cu autor necunoscut, încă din anul 2008. Acum, după preluarea cazului de către Serviciul Omoruri, din Poliția Capitalei, și de procurorii Parchetului București, s-a constatat că toate cele opt abuzuri sexuale au același mod de operare și ar fi fost săvărșite de Ninel Șerbănescu. Ultima faptă a fost înregistrată în luna martie a acestui an. În timpul anchetei, un părinte l-a recunoscut pe pensionar, care a fost filmat în timp ce agresa sexual un băiat.

O ciudățenie a pedofilului era că lega copiii la ochi atunci când abuza de ei, ne-au dezvăluit anchetatorii. După ce îi ademenea cu dulciuri, cu bani, ori îi convingea să meargă „să cumpere mâncare pentru căței”, el îi ducea într-o scară de bloc apropiată și îi pipăia, îi dezbrăca și îi supunea la perversiuni sexuale.

Urca, de obicei, pe holul blocului, între parter și etajul întâi. Apoi, le acoperea ochii cu o batistă, o basma sau ce avea la îndemână. Ultima oară a fost, chiar, cu doi băieței de cinci și șapte ani. „Din cercetările de până acum reiese că îi acosta, pur și simplu, pe stradă. Nu îi urmărea de la școală. Punea ochii pe copii și, profitând de naivitatea lor, îi ademenea”, ne-a explicat Corina Paraschivescu.

„Eu l-aș castra, să îl chinui un pic”

Primele trei reclamații ale părinților ai căror copii au fost abuzați de Ninel Șerbănescu au fost înregistrate în urmă cu șase ani. Două din străzile pe care locuiau micuții sunt situate în cartierul Pantelimon, într- o zonă mai săracă a Bucureștiului. Mergând la fața locului, localnicii pe care i-am întrebat dacă știau de faptul că pedofilul racolase copii de acolo au rămas șocați. „Cum, maică, și de aici?”, ne-a întreabat o bătrână, Alexandra Cervenschi, de 83 de ani. Lângă ea, Constanța Preda, de 56 de ani, a reacționat, imediat:„Eu l-aș castra, ca să îl chinui un pic”. Auzind discuția, Floarea Nicolae, de 70 de ani, e mai radicală:„Moarte pentru moarte, domnule. Să îți bați joc de un copil e o crimă”.

Pe cealată stradă unde a acționat pedofilul, Alexandru Eftene, de 70 de ani, ne-a arătat blocurile în care trăiesc familii modeste:„Sunt copii săraci și ușor de ademenit de unul dintrăsta”. De la parcarea dintre cele două străzi, o alee duce către Șoseaua Pantelimon. Pe acolo, spun anchetatorii, îi ademenea Șerbănescu pe copii.

Mergând pe drumul pedofilului, am trecut pe Bulevardul Basarabia, pe Decebal și prin fața Policlinicii Titan. Acolo, o florăreasă și-a amintit: „L-am văzut la televizor. A venit să cumpere flori. Părea un bătrânel de treabă”

Pensionarul-pedofi l trăia cu o femeie mai tânără cu 30 de ani

Gheorghe Ionescu (foto), pensionarul care locuiește în același bloc cu pedofilul, ne-a povestit că Ninel Șerbănescu locuia acolo de vreo 6-7 ani. Era partenerul de viață al unei femei cu 30 de ani mai tânără decât el: Cristina Dumitrescu. Femeia de 34 de ani a refuzat să vorbească despre cele întâmplate. În schimb, Gheorghe Ionescu ne-a spus că tânăra l-a cunoscut pe Șerbănescu, după despărțirea de fostul ei iubit. „Neam mirat cu toții de legătura aceasta. Noi știam că e profesor dar el nu discuta cu noi. Erau rezervați amândoi. Pe Cristina o știu de mică. I-au murit ambii părinți. Tatăl ei a fost coleg cu mine, la IOR. A murit de tânăr. Și ea era cam retrasă din fire”, ne-a povestit vecinul. Despre înclinațiile sexuale ale lui Șerbănescu, Ionescu a spus că nu a observat nimic ciudat: „Părea un pensionar liniștit. Și eu am un nepot de trei ani. Cred că soluția castrării chimice este bună”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: