Deoarece prestația a avut deja binecunoscutele slăbiciuni ale exprimării mele orale, am făcut dintr-un dialog un text doar al meu și am umblat ici-colo, unde mi s-a părut că trebuie unele precizări.

 

Locul 5: Vlad Voiculescu.

Și-a dorit mult, urieșește, să fie candidat și să ajungă primar al Capitalei (filmul cu Colectiv a fost o producție a mașinăriei puse în slujba ambițiilor sale), drept pentru care a fost gata să sacrifice pînă și alianța PLUS cu USR. Prima lovitură primită de ambițiile sale a fost anunțul PNL că-l sprijină pe Nicușor Dan. Vlad Voiculescu s-a pliat de îndată și a zis că el vrea să fie viceprimar, conștient că riscă acuzația de boicotare a Dreptei.

A doua lovitură și cea mortală a fost apariția în presă ca prin minune a dezvăluirii că tatăl său a fost informator al Securității, dovadă c-am avut dreptate acuzînd CNSAS de jocuri politice dubioase.

Sigur că e aberant să-l acuzi pe fiu de ceea ce a făcut tatăl. Ce vină are fiul că tatăl a fost informator? Putea să-l aibă tată și pe Hitler. Sau ca în cazul Zoiei, ce vină avea fiica matematiciană că tatăl a fost Nicolae Ceaușescu? Te naști cu un tată pe care nu l-ai putut alege din burta mamei. Ce faci cînd afli că tatăl a fost Informator? Te întorci în burta mamei și-ți alegi altul?

Pentru Vlad Voiculescu a fost o lovitură mortală, deoarece el și ai lui, TeFeLiștii, au făcut mare caz pînă acum de dosarul de cadre al unui politician.

 

Locul 4: Nicușor Dan.

Sper să nu fie, cum scria un publicist de talent, fraierul de serviciu. În locul lui Nicușor Dan, un candidat pentru care mi-am declarat adeziunea mai demult, aș fi prudent față de PNL pînă nu mă văd ajuns la BEC. Avem deocamdată din partea PNL anunțul – doar anunțul – că Nicușor Dan va fi sprijinit la localele din București. Mai mult ca sigur, anunțul va fi urmat de negocieri între PNL și Nicușor Dan pentru a se stabili ce beneficiu are fiecare din cele două părți din afacere. Și dacă PNL va juca necinstit, va pune condiții atît de drastice, imposibil de îndeplinit de către Nicușor Dan (cum ar fi cea de a deveni prim vicepreședinte al PNL) încît independentul căpățînos va trebui să renunțe, dacă nu vrea să-și piardă capitalul politic? Ca să nu mai spun că, dacă PNL a făcut doar o pocnitoare mediatică, pentru a scăpa de angajamentul față de candidat poate aranja prin presa plătită să pară independentă unele dezvăluiri incomode despre Nicușor Dan.

 

Locul 3: Marcel Ciolacu.

Pentru că e de urmărit felul în care va reuși să pună mîna pe tot PSD-ul prin introducerea la Congres a alegerii pe Moțiuni și nu pe persoane. Dacă baronii locali se vor prinde că s-au lins pe bot de orice funcție, s-ar putea să boicoteze ținerea Congresului. Asta dacă nu cumva DNA are o listă de rețineri și din rîndul adversarilor lui Marcel Ciolacu.

 

Locul 2: Ludovic Orban.

Pentru că a reușit să găsească în PNL un politician mult mai slugarnic față de el decît e el, Ludovic Orban, față de Klaus Iohannis. Respectivul se numește Florin Cîțu zis și premierul desemnat.

 

Locul 1: Florin Cîțu

N-aș vrea să fiu în aceste zile în pielea lui Florin Cîțu. Ludovic Orban e cu ochii pe el, să vadă dacă-și ține angajamentul luat în fața lui Klaus Iohannis de a merge tîrîș în perioada cît e premier desemnat, ca nu cuva ridicîndu-se în picioare să ne dăm seama că există. După ce va pica în Parlament cred că se va îmbăta de bucurie c-a scăpat de povara titlului de premier desemnat, dacă nu cumva se va interna la Sanatoriu ca să se refacă după efortul de a părea totalmente insignifiant.

Te-ar putea interesa și: