Evenimentul Zilei > Sport > Spectatorii revin în tribune. Meci din Cupa României doar pentru suporteri vaccinați
Spectatorii revin în tribune. Meci din Cupa României doar pentru suporteri vaccinați

Spectatorii revin în tribune. Meci din Cupa României doar pentru suporteri vaccinați

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri că unul dintre meciurile rămase din Cupa României ar putea fi deschis pentru spectatorii vaccinați împotriva COVID-19. FRF a comunicat ulterior că este vorba despre finala competiției.

Dan Barna a afirmat, vineri la Sibiu, că unul dintre meciurile rămase din competiție ar putea servi ca un test, urmând ca un număr limitat de persoane vaccinate să poată intra pe stadion.

Meci din Cupa României, cu spectatori

„Am propus – și este o propunere înaintată – ca în Cupa României, meciul care urmează să fie organizat în perioada următoare, să fie un eveniment fanion de test, la care să poată participa un număr limitat de persoane pe stadion. Dar doar persoane vaccinate. Intenționăm să redeschidem participarea publică la evenimentele sportive, cu condiția ca persoanele să fie vaccinate”, a declarat el.

Planul Federației, care a înaintat deja oficial propunerea, este ca arena „Ilie Oană” să fie deschisă publicului, în data de 22 mai, în proporție de 50%.

„Federația Română de Fotbal confirmă faptul că a înaintat Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, în urmă dialogului avut cu domnul Tudor Pop, președintele comisiei, propunerea ca finala Cupei României la fotbal să se desfășoare cu spectatori, la o capacitate de 50% a stadionului „Ilie Oana” din Ploiești.

Meciul urmează a avea loc pe dată de 22 mai, iar FRF va invita și reprezentanții altor federații sportive dar și ai cluburilor pentru a le prezenta procedurile de acces ale publicului ținând cont de restricțiile pandemice. O astfel de experiență reușită ar încuraja deschiderea stadioanelor și pentru alte sporturi”, a precizat FRF.

Dinamo – Astra (0-1 la general) se va juca pe 11 mai, iar Viitorul Pandurii – CS Universitatea Craiova (0-3 la general) o zi mai târziu. Finala este programată pe 22 mai 2021, scrie gsp.ro.

Varianta Cîțu. EURO 2020 doar cu vaccinați în tribune

Cert este că la meciurile pe care România le va găzdui de la EURO 2020, spectatorii vor avea acces pe stadion. Arena Națională va găzdui 4 meciuri de la Euro 2020 iar un număr maxim de 13.000 de spectatori, adică 25% din capacitatea tribunelor „Arenei Naționale”, va putea asista la meciuri.

Inițial, MTS a anunțat că accesul se va face pe baza unui test negativ, în ziua partidelor, dar premierul Florin Cîțu a venit cu o nouă variantă, aceea ca doar persoanele vaccinate să aibă acces pe stadion!

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie, la doar două zile după startul Euro 2020. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00.

Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00.

Ultimul meci din faza grupelor care se va disputa la București va fi pe 21 iunie, între Ucraina și Austria, de la ora 18:00. De la aceeași oră, dar la Amsterdam, se va desfășura celălalt meci din grupa C: Macedonia de Nord va juca cu Olanda.

Bucureștiul a primit a șasea optime, cea în care se va întâlni locul 1 din grupa F cu locul 3 din grupa A, B sau C. Din Grupa F fac parte Portugalia, Franța, Germania și Ungaria, iar cel puțin una dintre acestea ar putea evolua la București în optimi. Meciul va avea loc la ora 21:00.