Evenimentul Zilei > Social > Florin Cîțu a venit la maratonul de vaccinare. 1500 de persoane s-au imunizat în două ore în București
Florin Cîțu a venit la maratonul de vaccinare. 1500 de persoane s-au imunizat în două ore în București

Florin Cîțu a venit la maratonul de vaccinare. 1500 de persoane s-au imunizat în două ore în București

Premierul Florin Cîțu a vizitat centrul de vaccinare de la Sala Palatului din București. Demnitarul a felicitat organizatorii maratonului de vaccinare și a invitat cât mai mulți români să se imunizeze împotriva coronavirusului, pentru a reveni cât mai curând la normalitate.

Premierul Florin Cîțu a vizitat, în această seară, centrul de vaccinare de la Sala Palatului din București, unde cetățenii se pot vaccina oricând, timp de trei zile și trei nopți. Demnitarul a felicitat organizatorii maratonului de vaccinare și a invitat cât mai mulți români să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Peste 400 de cetățeni s-au vaccinat deja, începând cu ora 16.00, potrivit Digi24. La aproape două ore de la începerea maratonului vaccinării, sute de persoane încă așteaptă să fie imunizați contra coronavirusului.

Organizare excepțională a maratonului pentru vaccinare 

„Organizatorii trebuie felicitați. Organizatorul principal, UMF, dar și medicii care au venit voluntar să vaccineze, toți trebuie felicitați. Este un efort important, care ajută astăzi. Am spus că vom depăși 3, 5 milioane de persoane vaccinate. Așa a fost. După ce ieri am avut o cifră record depășită, de 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, astăzi suntem la 92.000 de persoane”, a spus Florin Citu.

Premierul a subliniat că, începând de astăzi, în România, „puteți să mergeți să vă vaccinați fără programare. „Este clar că acesta a fost efortul pe care Guvernul a vrut să-l facă, să ne asigurăm că avem dozele necesare ca toți românii care vor să se vaccineze, să o facă fără a mai sta la coadă. Am încredere că acest efort va fi apreciat. Cu cât de vaccinăm, mai repede, putem reveni a o viață normală, o viață pe care am avut-o înainte de pandemie”, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul invită românii să se vaccineze

Premierul Florin Cîțu a invitat cât mai mulți români să se vaccineze astfel încât să putem avea „o altă viață”. El a promis că deciziile care vor fi anunțate curând de către autorități, vor demonstra că România se află mai aproape de normalitate.

„Este important ce se întâmplă astăzi la București. Avem și spitalele militare, care sunt deschise până marți și se vaccinează și acolo. Vor mai urma astfel de evenimente și voi fi și eu prezent pentru a susține astfel de inițiative. Doar așa putem să vorbim despre un pas important de la 1 iunie, spre normalitate. Nu va fi o revenire totală, 100%, la normalitate, însă va fi un pas important. Măsurile pe care le vom anunța în curând, vor arăta clar că România este pe drumul cel bun și mai aproape de normalitate„, a spus Florin Cîțu.

Până la ora 18.00, la Sala Palatului au fost administrate 1.200 de doze. La Biblioteca Națională au fost administrate 300 de doze de vaccin anti-coronavirus.