Evenimentul ZileiSportCoronavirusul pune în pericol Cupa României. Încă un meci important a fost anulat

Coronavirusul pune în pericol Cupa României. Încă un meci important a fost anulat

Coronavirusul pune în pericol Cupa României. Încă un meci important a fost anulat
Meciul de fotbal dintre FCSB și Gloria Buzău, programat pentru luni, 30 noiembrie, nu se va disputa din cauza numărului mare de fotbaliști testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Echipa de fotbal Gloria Buzău a anunţat pe site-ul său oficial că meciul cu FCSB din Cupa României nu se va mai juca din cauză că zece jucători au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

„Sport Club Municipal Gloria Buzău doreşte să informeze suporterii echipei de fotbal că partida din cadrul 16-imilor Cupei României, dintre SCM Gloria Buzău şi SC Fotbal Club FCSB SA, programată să se dispute luni, 30 noiembrie 2020, cu începere de la ora 20:45, nu se mai desfăşoară. Din nefericire, în urma efectuării testelor pentru SARS-CoV-2, a reieşit că trei dintre membrii staff-ului tehnic şi zece sportivi ai secţiei fotbal a clubului buzoian au fost depistaţi pozitiv, iar testul unui sportiv a fost neconcludent”, se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului buzoian.

Reprezentanții Gloriei Buzău au precizat că imediat după aflarea rezultatelor testelor a fost instituit protocolul impus în astfel de cazuri, iar situația celor 14 persoane a fost comunicată Direcţiei de Sănătate Publică Buzău şi Federaţiei Române de Fotbal.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza testărilor pozitive pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Partida dintre SCM Gloria Buzău şi FCSB fa fost programată pentru ziua de luni, 30 noiembrie, pe Stadionul Gloria din Buzău, cu începere de la ora 20:45.

Coronavirusul a lovit dur în fotbal

De la începutul lunii iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus la jucători şi salariați ai unor cluburi din Liga I și din Liga a II-a. În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum unsprezece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Persoanele în cauză au fost oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal. Cel mai recent caz a fost cel al lui Istvan Kovacs, care a fost testat pozitiv chiar înaintea meciului FC Botoşani – Universitatea Craiova, pe care trebuia să îl arbitreze.

De asemenea, în cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a jucat cu Ucraina şi Malta, în preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic. Un alt jucător al selecţionatei de tineret a fost depistat pozitiv înaintea partidei cu Danemarca.


Accesează: