Evenimentul Zilei > Actualitate > Inventarul morților suspecte crește. „A murit cu testul de coronavirus în mână”
Inventarul morților suspecte crește. „A murit cu testul de coronavirus în mână”

Inventarul morților suspecte crește. „A murit cu testul de coronavirus în mână”

Fiica unui pacient suspect de COVID-19 a relatat povestea strigătoare la cer a tatălui său, a cărui odisee prin spitalele românești a avut finalul de care ne temem cu toții.

Femeia spune că, la început de septembrie, Costel Manole, tătal său, a început să se simtă tot mai rău, să obosească tot mai tare. „Am sunat la medicul de familie, care nu l-a consultat, doar i-a dat o reţetă de azitromicină, fără să îl vadă, fără să îl consulte”, povestește femeia pentru Observatorul Antenei 1.

Consultat fără testul COVID-19

Bărbatul a luat antibioticul prescris în cazul pacienților confirmați cu COVID-19, timp de 5 zile. În loc să se simtă mai bine, starea de sănătate a început să i se agraveze treptat. Disperată, Laura Topea, fiica pacientului, a sunat la 112. Echipajul SMURD l-a consultat din uşa casei, fără să-i facă măcar un test COVID-19, acuză femeia.

„Deci nu i-au făcut absolut nimic, nu i-au luat o tensiune, nu i-au luat o saturaţie de oxigen, ci doar au avut grija să-l convingă să stea acasă, să refuze internarea.

În consecință, femeia a decis să plătească un test COVID-19 la o clinică privată, test la care bărbatul a ieșit negativ. Cu toate astea, saturaţia de oxigen era… 50. La scurt timp, fiica pacientului a decis să meargă la spitalul din Buzău.

„Am aşteptat la poartă peste jumătate de oră, până au făcut ei foile. Deci să ţii la poartă un pacient care nu avea oxigen… el nu putea să mai respire. L-au luat conștient, vorbind, l-au pus pe scaun, l-au băgat la UPU. În 10 minute a şi decedat”, spune Laura.

Contactat de Observator News, directorul spitalului SJU Buzău afirmă că fiica pacientului  a refuzat ca tatăl să fie preluat de ambulanţă pentru a fi transferat de la privat la stat. „Nu ni s-a propus să vină ambulanța. Nu e adevărat așa ceva. A murit cu testul în mână. Poate dacă nu aveam nici testul îl băga într-un sac şi îl duceam direct la cimitir”, mai spune femeia.