Evenimentul Zilei > Social > Cât costă un test Covid-19? Prețuri uriașe pe piața din România. Unii fac avere din asta
Cât costă un test Covid-19? Prețuri uriașe pe piața din România. Unii fac avere din asta

Cât costă un test Covid-19? Prețuri uriașe pe piața din România. Unii fac avere din asta

Cât costă în ziua de astăzi un test Covid-19? Cosniliul Concurenței a descoperit variații foarte mari de preț în funcție de distribuitor.

Prețurile testelor pentru COVID-19 sunt atent analizate de Consiliul Concurenței. Inspectorii au găsit în piață diferențe mari, unele prețuri fiind și de 3 ori mai mari decât media pe care o au cei mai mulți dintre operatori.

Însă, până la o reglementare legală, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, îi sfătuiește pe consumatori să se documenteze bine înainte de a plăti un astfel de test, scrie Antena3.

Singurele teste Covid-19 avizate de OMS

Medimfarm anunța pe 16 octombrie lansarea pe piața autohtonă, in calitate de distribuitor exclusiv pentru România, a testelor „Standard Q Covid 19-Ag”, primele și până în acest moment singurele teste avizate de catre Organizația Mondială a Sănătății destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen.

Acestea au devenit disponibile pentru comercializare începand de luni, 19 octombrie 2020.

Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, testele respectă Directiva 98/79/EC a Parlamentului European și a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro.

Readucem în atenția publicului că testele sunt produse de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul 1 la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro.

Remarcabil este faptul că Fundația Bill și Melinda Gates, SD Biosensor Inc. și Abbott S.U.A. au semnat acorduri separate pentru susținerea țărilor cu venituri mici și medii cu 120 milioane de astfel de teste. Prețul de vânzare al unui test este de 69 lei + TVA. Testele sunt ambalate în cutii x 25 bucăți.

Comenzile pot fi plasate la adresa de email office@medimfarm.ro sau la telefon 0746245175 și vor fi onorate în funcție de stocul disponibil. Având în vedere recomandarea producătorului, ca testarea să se facă prin intermediul persoanelor calificate în domeniul medical, compania noastra a decis ca testele să fie vândute către spitale și clinici medicale, cabinete medicale, azile de bătrâni, companii care au încheiate contracte cu medici de medicina muncii, unități militare, SEAP.

Persoanele fizice care doresc să se testeze utilizând „Standard Q Covid – 19 Ag” sunt îndrumate să se adreseze medicului de familie.