Evenimentul Zilei > Actualitate > Spațiul Schengen rămâne deschis, în ciuda îmbolnăvirilor cu coronavirus
Spațiul Schengen rămâne deschis, în ciuda îmbolnăvirilor cu coronavirus

Spațiul Schengen rămâne deschis, în ciuda îmbolnăvirilor cu coronavirus

UE nu ia în considerare, pentru moment, restricționarea circulației în spațiul Schengen, în ciuda apariției a peste 200 de cazuri de coronavirus Covid-19 în Italia, a anunțat, luni, Comisia Europeană. Oficialii europeni mai transmit însă că se lucrează la mai multe scenarii, în funcție de evoluția situației. 

”În diverse scenarii, cum ar fi o suspendare coordonată a spațiului Schengen, nu vom face acest lucru deocamdată, dar lucrăm la mai multe planuri, în funcție de evoluția situației”, a declarat comisarul european pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, în timpul unei conferințe de presă, potrivit Reuters.

Anunțul vine după ce, duminică seara, Austria a suspendat traficul feroviar spre și dinspre Italia, timp de patru ore. Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a spus la rându-i că restricțiile de călătorie în spațiul Schengen ar trebui să fie stabilite împreună de statele membre,  și ar trebui să se bazeze pe evidențe științifice.

”Momentan, Organizația Mondială a Sănătății nu a recomandat impunerea unor restricții în privința circulației și comerțului”, a mai arătat  Kyriakides, conform sursei citate. Marți, o delegație a OMS va merge în Italia pentru a evalua situația, la fața locului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: