Spania: Pedro Sánchez denunță o „campanie de demolare" a rudelor sale

Spania: Pedro Sánchez denunță o „campanie de demolare" a rudelor sale Premierul spaniol Pedro Sánchez. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prim-ministrul spaniol, Pedro Sánchez, a denunțat miercuri o "campanie de hărțuire și demolare" a rudelor sale, alimentată, potrivit lui, de opoziția de dreapta, după deschiderea unei anchete împotriva fratelui său.

Pedro Sánchez acuză implicarea extremei drepte

Deja slăbit de ancheta deschisă pentru corupție și trafic de influență împotriva soției sale, liderul socialist a asigurat, într-un interviu la televiziunea publică, că are de gând să "apere onestitatea soției (sale) precum și pe cea a fratelui (său) în fața unui campanii de hărțuire și demolare desfășurate de o organizație de extremă dreapta", scrie ziarul belgian La Libre Belgique.

Ancheta împotriva fratelui dlui Sánchez a fost deschisă, la fel ca și cea împotriva soției sale, în urma unei plângeri a organizației "Manos limpias" (Mâini curate), apropiată extremei drepte.

Manos Limpias

Foto: fotografias.lasexta.com

Prim-ministrul a acuzat "tabloidele online conservatoare și ultraconservatoare" că "exacerbează" această afacere, la fel și opoziția de dreapta și de extremă dreapta" care în realitate nu mai are nimic" de obținut. Ei sunt, împreună, potrivit acestuia, în fruntea unei "fabricii de gunoi", care răspândește "dezinformare și defăimare", a criticat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzații grave la adresa fratelui

O instanță a anunțat luni deschiderea unei anchete pentru deturnare de fonduri, trafic de influență și infracțiuni împotriva administrației și autorităților fiscale, vizându-l în special pe fratele prim-ministrului, care este responsabil cu artele spectacolului în provincia Badajoz (sud-vest), condusă de un socialist.

Potrivit presei, Manos limpias îl acuză pe David Sánchez, printre alții, că a primit un salariu finanțat din fonduri publice fără a merge, așa cum ar trebui, la locul de muncă.  (Traducerea-Rador)