Spania încalcă dreptul european. Atitudine execrabilă față de români

Spania încalcă dreptul european. Atitudine execrabilă față de români În Spania există o comunitate importantă de români. Sursă foto: Pixabay

Spania încalcă Pasagerii români ai unui zbor cu destinația Palma de Mallorca, care au decolat de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca azi, la ora 11:30, au avut parte de o experiență extrem de neplăcută la aterizare, atunci când ar fi trebuit să intre fără probleme pe teritoriul spaniol.

Experiență extrem de neplăcută pentru turiștii români

La sosirea pe Aeroportul din Palma de Mallorca, zeci de pasagerii care au plecat din Cluj Napoca au avut parte de o experiență extrem de neplăcută.

Deși România se află, începând cu 31 martie 2024, în zona spațiul Schegen aerian, aceștia au fost supuși unul control draconic al pașapoartelor și buletinelor, după ce au aterizat în Spania. Ei s-au confrunta cu o experiență extrem de neplăcută, fiind nevoiți să aștepte într-o coadă foarte mare, timp îndelungat pentru a fi verificați la intrarea pe teritoriul spaniol.

Durata verificărilor a fost prelungită și prin faptul că, în operațiune era implicat un singur polițist spaniol.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spania: stânga radicală

Spania: stânga radicală. Foto: Arhiva EVZ

Polițistul spaniol a spus că românii nu sunt europeni

Autoritățile aeroportuare din nu au avut nicio explicație concretă, pentru această experiență extrem de neplăcută a turiștilor din România, iar polițistul care a efectuat controlul documentelor a oferit doar explicația incredibilă,că „Românii nu sunt europeni“.

„Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că românii nu sunt europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul aerian. Și pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”, a povestit pentru Știri de Cluj, unul dintre pasageri.

Situația întâmpinată de pasagerii români în Palma de Mallorca este contrară regulilor stabilite pentru spațiul Schengen aerian. Aceste reguli stipulează în mod clar că pasagerii nu ar trebui să fie supuși unor controale de frontieră amănunțite, când călătoresc între țări Schengen.

Pasagerii supuși controlului prelungit al documentelor așteaptă în continuare clarificări din partea autorităților. Aceste clarificări ar putea preveni în viitor apariția unor situații neplăcute, precum cea produsă pe aeroportul din Palma de Mallorca.