Firma lui Gabriel Marin este specializată în programe şi produse informatice

„In perioada ianuarie-februarie 2012, suspectul ar fi remis unui functionar public cu functie de conducere din cadrul ANAF suma de 3.020.588 lei, reprezentand pretul influentei pe care acesta din urma ar fi exercitat-o asupra colegilor sai cu atributii in procedura de achizitie, in vederea adjudecarii, de catre o societate a omului de afaceri, a unei licitatii avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unor produse software,” arată DNA, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, banii respectivi (reprezentand 20% din valoarea contractului) ar fi fost remisi functionarului indirect, prin transfer bancar, in contul unei societati indicate si controlate de acesta din urma, in baza unor contracte fictive de prestari servicii.

Anchetarorii DNA susţin că şpaga, reprezentând 20% din valoarea contractului ar fi fost dată lui Gabriel Marin prin transfer bancar, în contul unei societăţi comerciale controlate  de el, în baza unor contreacte false de prestări servicii.

Valoarea cheltuielilor fictive, care de fapt, reprezenta suma de bani care intra în buzunarul directorului, era de 4.993.501 lei, echivalentul a 1.148.838,26 euro.

Prin această modalitate societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentand impozit pe profit şi TVA dedusa nelegal.

„Suspectului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala,” se mai arată în comunicatul DNA.