Afaceristul a investit în urmă cu câțiva ani câteva milioane de euro într-un proiect imobiliar, de pe urma căruia ar fi câștigat dublul sumei investite, dar nu s-au vândut nici măcar un sfert din apartamentele de lux pe care le-a construit.

Europlus Construct și Paulus sunt cele două firme care au cerut executarea silită a lui Sabin Ivanof, după ce afaceristul nu ar mai fi returnat niște bani, așa cum se obligase. Și au obținut-o, doar că omul de afaceri trebuia să facă partajul cu soția lui, chiar fără să divorțeze, pentru ca executorul să știe pe ce bunuri sau sume de bani pune sechestrul.

Instanța nu a avut prea mult de deliberat pentru a o aproba.

„Analizând toate aspectele și împrejurările, din prisma probelor administrate, în vederea soluționării cauzei reține următoarele: Potrivit art. 65 4 alin. ( 1 ) C od procedură civilă, când, privitor la aceleași bunuri, se efectuează mai multe executări silite de către executori judecătorești diferiți, instanța de executare în circumscripția căreia a început prima executare, la cererea persoanei interesate sau a oricăruia dintre executori, le va conexa, dispunând să se facă o singură executare de către executorul judecătoresc care a îndeplinit actul de executare cel mai înaintat, iar dacă executările sunt în același stadiu, de către executorul judecătoresc care a început cel dintâi executarea ”, se arată în motivarea citata de cancan.ro

Plătește și cheltuielile de executare silită

Instanța a hotărât: „În temeiul aceleiași dispoziții legale, va dispune continuarea executării silite de către B.E.J. Ulman B V , acesta fiind executorul care a început cel dintâi executarea, care se află de altfel într-o fază mai avansată, iar, în conformitate cu art. 654 alin. (2) teza a II-a Cod procedură civilă, trimiterea la acesta a dosarelor conexate”.