Ajuns azi pe locul 26 în TOP 50 de milionari unguri, Ernest „Erno” Barabas este proprietarului mărcii cu un nume definitoriu: HELL Energy Drink. Compania de băuturi enregizante face milioane de euro și în România, unde își are sediul chiar lângă Aeroportul Internațional Transilvania din Târgu Mureș, la Vidrasău.

În timp ce familia Barabas se plimbă cu un Rolls aurit, un Mercedes AMG, un Lamborghini și un Ferrari la Târgu Mureș și Miskolc, reședința miliardarului în forinți, victima lui, mutilată și semi-paralizată, trăiește în total cu 1.200 de lei la Ibănești.

Am stat de vorbă cu soția lui Mihăilă Cofar pentru că bătrânul de 72 de ani nu putea vorbi; îi era rău. Aceasta ne-a mărturisit că Erno Barabas nu a venit niciodată să-și ceară scuze pentru răul ireparabil făcut și, totodată, a mulțumit Evenimentului Zilei pentru că nu l-am uitat pe soțul ei, Mihăilă Cofar, așa cum au făcut autoritățile statului, care le-au mai și tăiat recent un ajutor financiar.

Am atașat acestei conversații și filmarea brută, needitată, a scenei de groază filmate de jurnalistului irlandez la Târgu Mureș, în urmă cu 30 de ani, care a făcut înconjurul lumii cu sensul schimbat, prezentându-l pe Cofar drept un maghiar victimă a unui „pogrom” românesc.

În înregistrarea difuzată de EVZ TV se poate auzi însă foarte clar vocea traducătoarei indicând spre hoarda atacatoare și afirmând „These are Hungarians. Aștia sunt unguri”. Cine a lansat și întreține și azi minciuna?

Detalii, în articolele articolele EVZ, „Exclusiv. Milionarul Iadului: Ernő Barabás, agresorul lui Mihăila Cofar în 1990, trăiește în Ungaria”, respectiv „Milionarul Iadului. Mister descifrat: Patronul Hell Energy e cel care l-a mutilat pe viață pe Mihăila Cofar, linșat în 1990 la Tg. Mureș”.