Evenimentul Zilei > Economie > Sotheby’s s-a vândut cu o sumă amețitoare
Sotheby’s s-a vândut cu o sumă amețitoare

Sotheby’s s-a vândut cu o sumă amețitoare

Sotheby’s, renumita casă internaţională de licitaţii, a fost cumpărată de miliardarul francez Patrick Drahi. Tranzacţia, în valoare de 3,7 miliarde de dolari, marchează întoarcerea firmei în proprietate privată, după 31 de ani.

Fondată la Londra acum 275 de ani, Sotheby’s este cea mai veche casă de licitaţii din lume, cu activitate continuă. De asemenea, Sotheby’s a devenit prima casă internaţională de licitaţii în anii 1950, când s-a extins în New York, după care a continuat activând şi în China, India şi Franţa, tranzacţionând unele dintre cele mai valoroase opere de artă din lume. Sotheby's a fost înființată la 11 martie 1744 la Londra. Compania americană de holding a fost inițial încorporată în august 1983 în Michigan. În iunie 2006, Sotheby's Holdings, Inc. a fost reincorporată în statul Delaware și a fost redenumită Sotheby's. În iulie 2016, gigantul chinez de asigurare Taikang Life a devenit cel mai mare acționar al Sotheby's.

În ciuda recordurilor de vânzări înregistrate recent, Sotheby’s a trecut printr-o criză financiară. Cumpărătorul casei, Patrick Drahi, a declarat, potrivit BBC, că este extrem de mulţumit de achiziţia făcută, subliniind că Sotheby’s este „un brand al eleganţei şi al inspiraţiei”.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: