Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Șoșoacă măcar se dă bărbată, când bărbații de stat ai României își bagă capul între urechi
Șoșoacă măcar se dă bărbată, când bărbații de stat ai României își bagă capul între urechi

Șoșoacă măcar se dă bărbată, când bărbații de stat ai României își bagă capul între urechi

O excpețională inițiativă a Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului a fost lansată pe 8 martie 2021, reluând campania „Femei în închisorile comuniste”.

Eu i-aș fi spus campaniei „Mari Românce în temnițele comuniste”, dar asta e părerea mea, care nu ne împiedică să preluăm, pe Evenimentul Istoric, de pe pagina de Facebook a IICCMER, suferințele la care au fost supuse elitele feminine ale României de criminalul regim comunist.

Dar azi ne delectăm cu faptele de arme ale unei anumite doamne Șosoacă, parlamentar și avocat de succes, fiica unei doctorițe de renume care conduce nebunia numită masoneria mixtă română.

Noii stele a politicii românești i s-a scris și i se scrie, în fiecare zi, rolul.

Dar tot mică rămâne, pentru că nu poate trece peste nivelul genunchiului broaștei, vaccinarea…

Rolul de Vadim în fustă!

Că și scenariștii din spatele doamnei Șoșoacă sunt la fel de cabotini ca personajul pe care l-au creat, mi-a atras atenția, fără legătură cu doamna Șoșoacă, marele avocat și patriot român Antonie Popescu, trimițindu-mi două link-uri și câte o mirare a sa pentru fiecare.

Una la mână:

„Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind dubla cetățenie a ucrainenilor.

Cabinetul de Miniștri trebuie să elaboreze o serie de documente, potrivit Biroului Președintelui Ucrainei, citat de Agenția BucPress din Cernăuți, preluat de Romanian Global News.

Conform deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, Cabinetul de Miniștri, Comisia Electorală Centrală și Serviciul de Securitate al Ucrainei trebuie să revizuiască legislația privind cetățenia dublă și multiplă în termen de două luni și să afle dacă există o certitudine juridică cu privire la interdicția de a avea cetățenia unei alte țări pentru cei care solicită funcții în organele de stat și locale, funcții de conducere în locuri strategice etc.

Apoi, în termen de șase luni, ar trebui elaborate proiecte de legi care să interzică cetățenilor ucraineni care au cetățenie dublă sau multiplă, precum și în procesul de obținere a acesteia, să aplice pentru funcțiile menționate mai sus.

Se menționează că trebuie prezentat parlamentului un document privind procedura de renunțare la cetățenia altor state pentru persoanele care dețin anumite funcții de stat și politice.

De asemenea, în urma deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, guvernul ar trebui să înceapă un dialog interstatal privind încheierea de acorduri bilaterale cu statele în cauză, cu excepția statului agresor, care să vizeze rezolvarea problemelor legate de dubla cetățenie”.

După ce mi-a trimis acest text publicat săptămâna trecută pe rgnpress.ro, Antonie Popescu m-a întrebat:

„Nu cere evz.ro public Guvernului să inițieze negocierile și să propună un proiect de Acord?!“…

Două la mână

A doua mirare al lui Antonie Popescu, pe care mi-a semnalat-o ieri seară, este această poziție a europarlamentarului român Dragoș Tudorache, fost ministru și mai mult decât atât, mână dreaptă a lui Dacian Cioloș, una dintre mâinile drepte cu care imaturul președinte Macron își face nevoile la Bruxelles.

Ca să nu-mi pierd și să nu vă pierd vremea, vă dau AICI poziția lui Dragoș Tudorache față de Raportul referitor la punerea în aplicare a Acordului de asociere UE – Republica Moldova.

Dar, iacătă, români dumneavostră, cum comentează Antonie Popescu porcăria lui Tudorache:

„Niciun cuvintel la Tudorache despre hotărîrea CEDO din Transnistria… Doar ceva la standarde OSCE referitoare la alegeri și la Hotărârea cu expulzații turci!

Românii de la Tighina și Tiraspol îs de rangul doi…”.

Hai România!

Biată țară ce a-i putea fi puternică și bogată, dacă n-ai fi condusă de tot felul de săraci la mintea și la inima de români…

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.