Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice. Liviu Luca a primit 6 ani. Pedepsele sunt cu executare, dar decizia nu este definitivă
Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice. Liviu Luca a primit 6 ani. Pedepsele sunt cu executare, dar decizia nu este definitivă

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice. Liviu Luca a primit 6 ani. Pedepsele sunt cu executare, dar decizia nu este definitivă

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, pe Sorin Ovidiu Vîntu la şase ani şi două luni de închisoare, în dosarul Petromservice. Liviu Luca a primit şase ani, în timp ce Octavian Turcan a fost condamnat la nouă ani. Toate pedepsele sunt cu executare, însă sentinţa tribunalului nu este definitivă. ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol, au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei. Prejudiciul produs a fost de peste 83,5 milioane de euro.

Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, în timp Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor, scrie hotnews.ro.

Potrivit procurorilor, Liviu Luca a devenit, în cursul anului 2005, în mod indirect acţionarul majoritar al SC Petromservice SA, după ce a achiziţionat a 49,35% din actiunile societatii realizata prin intermediul companiei Elbahold Ltd (inmatriculata in Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real.

Anchetatorii au stabilit faptul că Sorin ovidiu Vîntu a fost cel care l-a ajutat pe Liviu Luca la administrarea companiei, prin finanţarea preluării pachetului de acţiuni.

Potrivit procurorilor, un rol important l-a avut şi Octavian Ţurcan, cel care intermedia relaţia inculpatilor cu companiile înmatriculate în Cipru pe care le controlau şi cu băncile din această ţară.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: