În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol, au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei. Prejudiciul produs a fost de peste 83,5 milioane de euro.

Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, în timp Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor, scrie hotnews.ro.

Potrivit procurorilor, Liviu Luca a devenit, în cursul anului 2005, în mod indirect acţionarul majoritar al SC Petromservice SA, după ce a achiziţionat a 49,35% din actiunile societatii realizata prin intermediul companiei Elbahold Ltd (inmatriculata in Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real.

Anchetatorii au stabilit faptul că Sorin ovidiu Vîntu a fost cel care l-a ajutat pe Liviu Luca la administrarea companiei, prin finanţarea preluării pachetului de acţiuni.

Potrivit procurorilor, un rol important l-a avut şi Octavian Ţurcan, cel care intermedia relaţia inculpatilor cu companiile înmatriculate în Cipru pe care le controlau şi cu băncile din această ţară.